TURSKI DRŽAVLJANIN KRIJUMČARIO MIGRANTE U ''SANDUKU STRAVE''!
Migranti, Foto: Profimedia

krijumčarenje migranata

TURSKI DRŽAVLJANIN KRIJUMČARIO MIGRANTE U ''SANDUKU STRAVE''!

Reč je o krijumčarenju oko 40 osoba u "boksu za palete", smeštenom ispod kamiona, a koji su migranti nazvali "sandukom strave".

Objavljeno:

Međunarodnom policijskom saradnjom države pokušavaju da stanu na kraj krijumčarenju ljudi. Jedan od nedavnih primera je hapšenje turskog državljanina koji je prokrijumčario više desetina ljudi iz Rumunije u Austriju u specijalnoj pregradi u vozilu.

Reč je o krijumčarenju oko 40 osoba u "boksu za palete", smeštenom ispod kamiona, a koji su migranti nazvali "sandukom strave", piše danas austrijski dnevni list Kronen Zeitung, pozivajući se izveštaj policije austrijske savezne pokrajine Donje Austrije, na čijoj su teritoriji migranti otkriveni.

Neki od njih pronađeni su sa promrzlinama, a neki su ostali bez svesti zbog izduvnih gasova kojim su se nagutali tokom vožnje. Oni su krenuli iz rumusnkog grada Arada, a vozili su se skučeni više od šest sati na temperaturi koja je bila oko nule.

Sporni kamion zaustavljen je u Bruku u blizini granice sa SLovenijom. Vozač kamiona je 39- godišnji turski državljanin koji je odmah uhapšen i nalazi se u istražnom zatvoru. Privedeni migranti smešteni su u prihvatilišta za azilante, a većina njih zatražila je azil od austrijskih vlasti.

Policijskom istragom je utvrđeno da je je svaki od migranata za prevoz do Austrije krijumčarima platio između 15 i 16.000 evra. Policija je saopštila da je vozač kamiona priznao delo i rekao da je do sada odradio otprilike osam sličnih vožnji na relaciji Rumunija-Austrija.

Vozač je, prema izveštaju policije navodno imao i 56-godišnjeg saučesnika, koji je takođe turski državljanin, a uhapšen je prošlog petaka u Gracu. Osumnjičeni je takođe prebačen i isti zatvor u kom se nalazi i drugi osumnjičeni.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.