DEMONSTRACIJE BLOKIRALE VELINGTON: Protest ispred zgrade parlamenta na Novom Zelandu (VIDEO)
Protest, Foto: Printscreen/Youtube/Stuff

DEMONSTRACIJE

DEMONSTRACIJE BLOKIRALE VELINGTON: Protest ispred zgrade parlamenta na Novom Zelandu (VIDEO)

Demonstranti se, između ostalog, bune protiv zahteva da se određeni radnici, poput nastavnika, lekara, medicinskih sestara, policajaca i vojnika, obavezno vakcinišu protiv korona virusa

Objavljeno:

Više stotina ljudi na Novom Zelandu koji se protive obaveznoj vakcinaciji i nošenju maski, protestovalo je danas ispred zgrade parlamenta u Velingtonu, gde su se poslanici ponovo okupili nakon letnje pauze.

Uglavnom nemaskirani demonstranti dovezli su se u prestonicu iz svih delova zemlje, a njihova vozila su satima blokirala centralne ulice, prenosi TV mreža Ej-Bi-Si (ABC) Njuz.

Demonstranti se, između ostalog, bune protiv zahteva da se određeni radnici, poput nastavnika, lekara, medicinskih sestara, policajaca i vojnika, obavezno vakcinišu protiv korona virusa, kao i protiv obaveze nošenja maski u prodavnicama i među decom starijom od 8 godina u školskim učionicama.

Novi Zeland se dosad nije suočio sa tako dramatičnim posledicama pandemije, pošto je zatvorio svoje granice i uveo stroga ograničenja.

Ta nacija, sa populacijom od pet miliona stanovnika, prijavila je samo 53 smrtna slučaja od kovida.

Međutim, pojedini građani su se umorili od ograničenja.

Novozelandska premijerka Džasinda Ardern je izjavila prošle nedelje da će zemlja postepeno ukidati uslove karantina za putnike koji dolaze na Novi Zeland pošto je ponovo otvorila svoje granice.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/ BIANCA DE MARCHI

Budući da je oko 77 odsto Novozelanđana potpuno vakcinisano, Ardern je obećala i da neće uvoditi dodatne lokdaune.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.