POJAVILA SE NOVA JEFTINA DROGA U AFRIČKOJ ZEMLJI: Pogubna za MLADE, šetali ulicama sa PREREZANIM GRKLJANOM! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/BBC

"VODI NA LEPŠE MESTO"

POJAVILA SE NOVA JEFTINA DROGA U AFRIČKOJ ZEMLJI: Pogubna za MLADE, šetali ulicama sa PREREZANIM GRKLJANOM! (VIDEO)

Zavisnici od kaša se često prodaju svoje telo ili po smetlištima traže predmete koje bi mogli da prodaju kako bi imali dovoljno novca za kupovinu droge

Objavljeno:

U Sijera Leoneu pojavila se nova jeftina droga zbog koje stradaju mnogi mladi ljudi.

Kako prenosi BBC, mnogi mladi su posle korišćenja te droge izvršili samoubistvo, povredili se ili naudili drugima. Neki su sami sebi prerezali grlo i tako šetali ulicama.

Medicinski radnici u glavnom gradu Fritaunu kažu da je na centralnom psihijatrijskom odeljenju 90 posto pacijenata tamo završilo zbog upotrebe kuša (kush).

Kuš, poznat i kao spas (začin) se proizvodi od suvog lišća koji se prska hemikalijama. Korisnici navode da ih "vodi na lepše mesto", ali ova droga izaziva jaku zavisnost i zbog nje je registrovano mnogo smrtnih slučajeva.

1 / 7 Foto: Printscreen/BBC

Iša, koja radi kao prostitutka kako bi zaradila novac za kuš, ispričala je da je njena prijateljica Fa umrla zbog korišćenja te droge.

"Koristila je kuš, pila rum. Pila je previše. Prestala je u jednom trenutku da jede. Kada sam je videla, nisam mogla da poverujem svojim očima. Bolje je za nju da ju je bog odveo na neko drugo mesto", rekla je Iša.

Zavisnici od kaša se često prodaju svoje telo ili po smetlištima traže predmete koje bi mogli da prodaju kako bi imali dovoljno novca za kupovinu droge. Za njih je pušenje kuša način da pobegnu od realnosti, bede i siromaštva.

Iako policija pokušava da suzbije prodaju kuša. Endru Ronko, šef kriminalne specijalne jedinice kaže da je teško iskoreniti prodaju jer ta droga može da se napravi od različitih sastojaka.

Bonus video:

05:25

Đogani se dotakao ćerke pričavši o Darku i Svenu

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.