UMRO JE, ĆERKA POTVRDILA NAJGORE VESTI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ World Intellectual Property Organization – WIPO

TUGA!

UMRO JE, ĆERKA POTVRDILA NAJGORE VESTI!

Gospodin Epštajn bi se mogao opisati kao čovek od pisma sa osećajem za trgovinu ili kao čovek od biznisa sa ukusom za lepu književnost, i oboje bi bilo ispravno

Objavljeno:

Džejson Epštajn, urednik, autor i izdavački vizionar koji je američkim čitaocima predstavio kvalitetan meki povez i koji je, za večerom i usred novinskog štrajka, zasadio seme za ono što će postati jedan od vodećih intelektualnih časopisa u zemlji, The New York Review of Books, preminuo je u petak u svojoj kući u Sag Harboru, Njujork, na Long Ajlendu. Imao je 93 godine.

Njegova ćerka, Helen Epštajn, potvrdila je smrt.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ World Intellectual Property Organization – WIPO

Gospodin Epštajn bi se mogao opisati kao čovek od pisma sa osećajem za trgovinu ili kao čovek od biznisa sa ukusom za lepu književnost, i oboje bi bilo ispravno. Njegova glavna izdavačka dostignuća umnogome su se zahvalila neobičnoj mešavini književnih i marketinških instinkta.

Oni su se na trenutak okupili u zimu 1962-63, kada su on i njegova prva žena, urednica Barbara Epštajn, doveli pesnika Roberta Louela i njegovu ženu, kritičarku Elizabet Hardvik, na večeru jedne večeri u njihov stan na Upper Vest Sideu.

Bonus video:

39:39

USIJANJE 04.02.2022.

(Espreso/NY Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.