ŠOLC U PONEDELJAK SA BAJDENOM U VAŠINGOTNU: Nedelju dana kasnije sa Putinom u Moskvi
Olaf Šolc, Foto: Profimedia

NEMAČKI KANCELAR

ŠOLC U PONEDELJAK SA BAJDENOM U VAŠINGOTNU: Nedelju dana kasnije sa Putinom u Moskvi

U fokusu razgovora u Vašingtonu, kako je najavljeno u Berlinu, biće bilateralni i ekonomski odnosi dve zemlje, ali i konflikt u Ukrajini, bezbednost Evrope, globalna borba protiv pandemije i klimatskih promena

Objavljeno:

Nemački kancelar Olaf Šolc boraviće u ponedeljak, 7. februara, u Vašingtonu i sastati se sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, saopštio je danas portparol nemačke vlade Volfgang Bihner. Oko nedelju dana kasnije, sastaće se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

U fokusu razgovora u Vašingtonu, kako je najavljeno u Berlinu, biće bilateralni i ekonomski odnosi dve zemlje, ali i konflikt u Ukrajini, bezbednost Evrope, globalna borba protiv pandemije i klimatskih promena.

1 / 5 Foto: Profimedia

Posle Bajdena, sastanak sa Putinom

Nakon Vašingtona, Šolc će imati razgovore i sa ruskim predsednikom.

Vladimir Putin i nemački kancelar razgovaraće u Moskvi 15. februara, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

1 / 7 Foto: Profimedia

Prema njegovim recima, lideri će održati sadržajne bilateralne razgovore i konferenciju za novinare o rezultatima sastanka, preneo je TASS.

Neimenovani zvaničnik iz nemačke vlade kazao je ranije danas da će Šolc biti u Kijevu i Moskvi za dve nedelje.

Nemački list "Zidojče cajtung" izvestio je juče da se očekuje da Šolc bude u Moskvi 15. februara, a dan ranije u Kijevu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.