TURCI DIGLI AVIJACIJU, ŽESTOKO RAKETIRANJE: HAOS!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

udar

TURCI DIGLI AVIJACIJU, ŽESTOKO RAKETIRANJE: HAOS!

U saopštenju se navodi da je vazdušna operacija bila usmerena na jedinice Kurdistanske radničke partije (PKK), koja ima baze u Iraku, kao i na miliciju sirijskih Kurda IPG, koje Turska smatra terorističkom organizacijom

Objavljeno:

TURSKA ratna avijacija raketirala je položaje kurdskih milicija uključujući i kampove za obuku, skloništa i skladišta municije u Iraku i u severnoj Siriji, saopšteno je danas iz turskog ministarstva odbrane.

Kako se navodi, svi avioni koji su učestvovali u ovom napadu na područja Derik, Sinčar i Karačak, nakon izvršenog zadatka vratili su se u svoje baze.

Rojters prenosi da nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti prouzrokovanoj u ovim udarima turskog ratnog vazduhoplovstva.

-Ciljana su skloništa terorista, pecćine, tuneli, skladišta municije i takozvani štabovi i kampovi za obučavanje, navodi se u saopštenju turskog ministarstva odbrane, ali se ne precizira kada je izvršen napad.

U saopštenju se navodi da je vazdušna operacija bila usmerena na jedinice Kurdistanske radničke partije (PKK), koja ima baze u Iraku, kao i na miliciju sirijskih Kurda IPG, koje Turska smatra terorističkom organizacijom.

Turska ratna avijacija je i u prošlosti vršila slične vazdušne napade, a PKK je počela oružanu borbu protiv turske države 1984. godine. Od tada je u tim sukobima, koji je u prošlosti bio uglavnom fokusiran na jugoistočnu Tursku, poginulo više od 40.000 ljudi.

Bonus video:

37:50

USIJANJE 02.02.2022.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.