NEMAČKA POPUŠTA MERE ZBOG KOVIDA! Doneta nova ODLUKA
Korona virus/ilustracija, Foto: Profimedia

važno

NEMAČKA POPUŠTA MERE ZBOG KOVIDA! Doneta nova ODLUKA

Okupljanja koja ne spadaju u kategoriju "veliki nacionalni događaj" sa preko 2.000 gledalaca će se organizovati po pravilima

Objavljeno:

Nemačka će dozvoliti do 10.000 gledalaca na velikim događajima na otvorenom, kao što su fudbalske utakmice Bundeslige, složilo se danas 16 saveznih država.

Odluka, koja takođe dozvoljava do 4.000 učesnika na manifestacijama u zatvorenim prostorima, ima za cilj da uskladi trenutno promenljiva pravila za posećenost većim javnim okupljanjima, koja se razlikuju od države do države, a nova pravila će stupiti na snagu čim savezne države ažuriraju svoje propise, prenosi Rojters.

Maske će na ovim događajima biti obavezne, a takođe će biti potrebni i dokaz o vakcinaciji ili oporavku od kovid 19, dokaz o buster dozi ili negativan test na korona virus, navodi se u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Okupljanja koja ne spadaju u kategoriju "veliki nacionalni događaj" sa preko 2.000 gledalaca će se organizovati po pravilima koja važe u saveznoj državi u kojoj se održavaju.

Nemačka je danas zabeležila novi rekord pandemije, sa još 208.498 prijavljenih slučajeva u roku od 24 sata, čime je premašen ukupan broj od 10 miliona infekcija, dok je, poređenja radi, 2. januara prijavljeno 12.515 novih slučajeva, navodi Rojters.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.