AMERIKANCI UZNEMIRENI ZBOG NAJNOVIJIH VESTI O SLANINI: Otkriveno je ŠTA SE TAČNO DEŠAVA!
slanina, Foto: Profimedia

AU

AMERIKANCI UZNEMIRENI ZBOG NAJNOVIJIH VESTI O SLANINI: Otkriveno je ŠTA SE TAČNO DEŠAVA!

Visoka inflacija podstakla je nezadovoljstvo radom predsednika, što se odrazilo na rekordno nizak rejting administracije uoči poluizbora u jesen 2020.

Objavljeno: 23:33h

Ljubitelji slanine bi mogli biti iznenađeni jer zalihe svinjskog mesa u hladnjači padaju na najniži nivo u poslednjih 11 godina i cene rastu zbog opadanja broja svinja, glasi vest koja je uznemirala Amerikance.

1 / 4 Foto: Profimedia

Najnoviji podaci Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država o svinjetini u hladnjačama od 1. decembra iznosili su približno 399 miliona funti (181 milion tona), što je pad od 4,1 odsto u odnosu na pre godinu dana i to je najniža tačka od 2010. godine.

- Pad je došao pre nego što je varijanta omikron virusa korona dovela ponovo do usporavanja rada klanica poslednjih nedelja, pošto se sve više radnika javljalo da su bolesni. To je dodatno ograničilo proizvodnju mesa i verovatno se odrazilo na cene mesa - objašnjava Blumberg.

Cena slanine po funti krajem decembra bila je oko 7,21 dolar, što je rekordno visok nivo i porast od 39 odsto od početka pandemije virusa.

Što je još važnije, ovo znači da doručak postaje mnogo skuplji jer je najveća inflacija u poslednje četiri decenije izbrisala stvarne zarade građana.

PREDSEDNIKA POJEO DORUČAK

Cene hrane su najviše u poslednjih deset godina, od kafe preko pomorandži do pšenice, između ostalih popularnih namirnica za doručak. Amerikanci su veoma zabrinuti zbog inflacije. Visoka inflacija podstakla je nezadovoljstvo radom predsednika, što se odrazilo na rekordno nizak rejting administracije uoči poluizbora u jesen 2020.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.