UZNEMIRUJUĆE REČI BILA GEJTSA: Tvrdi da stiže nešto ZASTRAŠUJUĆE!
Bil Gejts, Foto: Profimedia

već najavljuje novi plan

UZNEMIRUJUĆE REČI BILA GEJTSA: Tvrdi da stiže nešto ZASTRAŠUJUĆE!

„Ostatku sveta koji sebi ne može priuštiti takva ulaganja treba neko na njihovoj strani

Objavljeno: 13:35h

Osnivač Majkrosofta, pozvao je bogate zemlje da ulože milijarde dolara u razvoj vakcina kako bismo se mogli pripremiti za sledeću globalnu epidemiju.

Gejts je kazao da iako su delta i omikron varijante kovida 19 neke od najzaraznijih virusa do sada, ovaj naredni bi, prema predikcijama koje on poseduje, mogao biti sa mnogom većom stopom smrtnosti, piše Finacial Times, a prenosi „Blic“.

Fondacoja “Bill & Melinda Gates” i britanski “Wellcome Trust” donirali su 300 miliona dolara Koaliciji za inovacije u pripremi za epidemiju (CEPI), koja je pomogla pri formiranju programa Covax koji obezbjeđuje vakcine zemljama s niskim i srednjim dohotkom, piše Index.

Organizacija nastoji prikupiti 3,5 milijardi dolara kako bi se moglo smanjiti razdoblje dobijanja nove vakcine na samo 100 dana. Gejts je kazao da su svetski prioriteti “čudni” te da se danas filantropi i bogate vlade moraju uključiti u rešavanje problema nejednake raspodele vakcina.

„Kada je reč o trošenju milijardi za spasavanje triliona u smislu ekonomske štete i desetina miliona života, rekao bih da se radi o prilično dobroj polisi osiguranja, rekao je Gejts, napominjući kako bi takav naizgled ogroman napor, čak i u ekonomskom smislu, sprečio mnogo goru štetu“, rekao je on.

Gejts je rekao da su dva velika donatora razvoja vakcine tokom pandemije kovida 19, CEPI i američka vlada, bili “hrabri” jer su uložili u razvoj potencijalnih vakcina.

„Ostatku sveta koji sebi ne može priuštiti takva ulaganja treba neko na njihovoj strani.

1 / 7 Foto: Profimedia

Profesorka Šeri Gagandip Kang, članica odbora CEPI-ja i virolog na Christian Medical Collegeu u Veloreu u Indiji, rekla je da bi trebalo da očekujemo ​​da će zemlje svoje nacionalne interese staviti na prvo mesto, prenosi Bankar.me.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.