UKRAJINSKI VOJNIK OPISAO KAKO JE POČINIO KRVAVI PIR! Sa smeškom ispričao kako je ubio 5 ljudi,otkriven mogući motiv
Vojnik, Foto: Printscreen/Facebook/Антон Геращенко

JEZIVA ISPOVEST

UKRAJINSKI VOJNIK OPISAO KAKO JE POČINIO KRVAVI PIR! Sa smeškom ispričao kako je ubio 5 ljudi,otkriven mogući motiv

Pitao sam potom radnicu fabrike da mi otvori vrata, kako bih izašao. Nije htela, upucao sam je, rekao je osumnjičeni

Objavljeno:

Artem Rjabčuk (21), pripadnik Ukrajinske nacionalne garde, koji se sumnjiči da je rano jutros ubio petoro ljudi i nekoliko njih ranio u fabrici raketnih motora u Ukrajini, do detalja je opisao kako je počinio krvavi pir.

Incident se dogodio u fabrici raketa “Pivdenmaš” u gradu Dnjepru tokom primopredaje oružja stražarima. Vojnik je ubio četiri vojnika i jednu ženu civila, a bio je naoružan jurišnom puškom AK-47 i posedovao je 200 komada municije. Nakon ubistva dao se u beg, ali je ubrzo uhvaćen.

Kako prenose ukrajinski mediji, on je policiji potom sa smeškom ispričao detalje krvavog pira i kako je pobegao.

Rjabčuk je rekao da je ubio jednog vojnika i ugovorca, te da je ukrao municiju i da je hteo da pobegne iz fabrike. Napadač je rekao da je u trenutku pucnjave još jedan vojnik bio u oružarnici, ali da je uspeo da mu pobegne.

- Pitao sam potom radnicu fabrike da mi otvori vrata, kako bih izašao. Nije htela, upucao sam je. Znam da se svakih 30 minuta proverava bezbednosna situacija, ne bih imao mnogo vremena. Ubio sam je. Potom sam otrčao do ormana i uzeo municiju, ubacio sam u torbu. Ona nije htela da me pusti. Rekao sam joj da moram odmah da izađem. Nije htela, pucao sam joj u glavu - pričao je Rjabčuk, za kojeg mediji tvrde da se sve vreme smeškao, i nije dozvolio da ga snimaju.

Vojnik je potom opisao da je fabriku napustio tako što je pucao u bravu na jednim vratima.

- Lutao sam po fabrici i našao sam kuda mogu da pobegnem. Isekao sam žicu i preskočio. Potom sam šetao po naseljima, tražio sam sklonište, a onda sam izašao na autoput i oteo oauto. Neka žena je bila za volanom - navodno je rekao vojnik.

Mediji otkrivaju mogući motiv napada. Navodno je Rjabčuk pre nekoliko meseci nadređenom prijavio tuču dvojice kolega, nakon čega su se oni okrenuli protiv njega.

Poslednja dva meseca su se kolege grozno odnosile prema njemu, jer su saznali da je "drukao".

- Sprečio je tuču dvojice kolega i sve prijavio komandiru. Nakon toga su ga proglasili za drukaru i krenulo je mučenje - naveo je izvor.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.