EU REKLA NE BAJDENU! Odluka američkog predsednika nije podržana iz Brisela
EU, Foto: Profimedia

odgovor

EU REKLA NE BAJDENU! Odluka američkog predsednika nije podržana iz Brisela

Poslednja pretnja upućena Moskvi je da predsednik SAD Džo Bajden razmatra raspoređivanje američkih trupa, vazduhoplovstva i mornarice u baltičkim zemljama i istočnoj Evropi

Objavljeno:

U jeku sve usijanije situacije između Ukrajine i Rusije, odnosno SAD i Rusije, oglasila se i EU, ali ne sa stavom koji će se dopasti američkom predsedniku.

Poslednja pretnja upućena Moskvi je da predsednik SAD Džo Bajden razmatra raspoređivanje američkih trupa, vazduhoplovstva i mornarice u baltičkim zemljama i istočnoj Evropi. Uz to, SAD su naložile članovima porodica zaposlenih u američkoj ambasadi u Ukrajini da napuste tu zemlju.

Kao razlog navedena je kontinuirana pretnja Rusije vojnom akcijom. Istovremeno, Stejt department preporučio je američkim državljanima da ne putuju u Rusiju.

Jutros se, međutim, oglasila i EU, baš povodom odluke SAD da povuku svoje diplomate iz Ukrajine.

Naime, kako prenosi AFP, iz Brisela je saopšteno da neće slediti politiku SAD o povlačenju diplomata iz Ukrajine. Prvi čovek EU diplomatije Žozep Borelj to je i potvrdio, rekavši da nema potrebe da se "dramatizuje" situacija oko Rusije dok su pregovori s Moskvom u toku.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.