OVO JE ČAK OPASNIJE OD KORONE: Stručnjaci kažu da to da li ćete imati produženi KOVID zavisi od ČETIRI FAKTORA!
Koronavirus, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE ČAK OPASNIJE OD KORONE: Stručnjaci kažu da to da li ćete imati produženi KOVID zavisi od ČETIRI FAKTORA!

Umor je najčešće prijavljeni simptom

Objavljeno:

Milioni ljudi širom sveta bore se sa dugoročnim posledicama Kovid bolesti. Procenjuje se da će otprilike jedna od ukupno 50 osoba imati dugoročne posledice po zdravlje. Podaci iz Kancelarije za nacionalnu statistiku u Velikoj Britaniji, prikupljeni u periodu do 6. decembra, sugerišu da su stope dugotrajnog Kovida trenutno na vrhuncu. Svi oni koji su iskusili posledice dugotrajnog Kovida rekli su da je negativno uticao na njihove svakodnevne aktivnosti.

Umor je najčešće prijavljeni simptom (51 procenat), praćen gubitkom mirisa (37 procenata), kratkim dahom (36 procenata) i teškoćama u koncentraciji (28 procenata). Sada, naučnici predvođeni Institutom za sistemsku biologiju, Sijetl, Vašington, kažu da su uspeli da odrede četiri ključna faktora koji mogu pomoći da se predvidi ko će završiti sa ovim stanjem. Oni se mogu identifikovati na prvobitnoj tački dijagnoze Kovid-a.

1 / 9 Foto: Profimedia

Ključni faktori su:

  • Dijabetes tipa 2
  • Visoko virusno opterećenje
  • Reaktivacija EBV virusa
  • Autoantitela

Dr Džim Heat, autor istraživačkog rada i predsednik ISB-a, izjavio je : „Identifikovanje ovih PASC faktora je veliki korak napred. Ne samo razumevanje dugotrajnog COVID-a i njegovo potencijalno lečenje, već i koji pacijenti su u najvećem riziku za razvoj hroničnih stanja"

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media