OGLASIO SE AMERIČKI NOVINAR: Taker poslao JASNU poruku VAŠINGTONU po pitanju UKRAJINE
Taker Vilson, Foto: Profimedia

TAKER

OGLASIO SE AMERIČKI NOVINAR: Taker poslao JASNU poruku VAŠINGTONU po pitanju UKRAJINE

Prokomentarisao je da izuzetno širok spektar političkih ličnosti se pojavio na sve tri kablovske mreže kako bi objasnio da ako Rusi pređu ukrajinsku granicu u karavanu bez dokumenata, SAD ima moralnu obavezu da odmah upotrebimo silu

Objavljeno:

AMERIČKI novinar Taker Karlson je u jednoj od svojih emisija na televizijskom kanalu "Foks Njuz" posebnu pažnju javnosti usmjerio na mešanje Vašingtona u situaciju između Rusije i Ukrajine.

– Ukrajina je možda savršeno mesto za posetiti, ali niko ne bi pomislio da ona može privući pažnju supersile poput ove. Ukrajina je zaista mala zemlja koja se nalazi u istočnoj Evropi. Dakle, geografski to je 5 000 milja od Vašingtona. Ima populaciju otprilike veličine države Kalifornije. Na prvu ne deluje značajno, ali ipak izgleda da Amerika nikada nije ni prestala da priča o njoj.

I sam Džo Bajden je, kao potpredsednik SAD, ogroman deo svog vremena proveo je mešajući se u unutrašnje stvari Ukrajine i zbog svog uticaja u toj zemlji njegov sin Hanter se zaposlio u ukrajinskoj kompaniji i od toga se obogatio… Nakon toga, Donald Tramp je optužen zbog telefonskog razgovora sa zvaničnikom iz, naravno Ukrajine – istakao je voditelj.

– A sada je situacija takva da se SAD približava ratu oko Ukrajine. U narednim danima Rusija može da naruši istočnu granicu Ukrajine, a to, kako nam je rečeno, ne može da se desi. U Vašingtonu teritorijalni integritet SAD ne znači baš ništa. Zidovi su rasistički, a mi smo nacija imigranata. Ali teritorijalni integritet Ukrajine? To je nešto za šta se moramo boriti – izjavio je Karlson.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prokomentarisao je da izuzetno širok spektar političkih ličnosti se pojavio na sve tri kablovske mreže kako bi objasnio da ako Rusi pređu ukrajinsku granicu u karavanu bez dokumenata, SAD ima moralnu obavezu da odmah upotrebimo silu.

– Vladimir Putin je naš najopasniji neprijatelj, galame sa svih strana. Ne smemo mu dozvoliti da povrijedi Ukrajinu. Dakle, ispostavilo se da je Rašagejt bio efikasniji čak i nego što smo mislili. Stileov dosije je razotkriven. Ali u Vašingtonu ostaje na snazi tema: Rusija, Rusija, Rusija, Rusija je loša. O čemu se tačno radi?

Pa, očigledno je to uobičajeno prikupljanje dece koja nasedaju na uobičajeno skupljene laži, ali čemu je ova konkretna laž? U utorak smo pokušali da dođemo do dna ovoga jer se čini da je to važno. Razgovarali smo sa čovjekom po imenu Klint Erlih. Kao što je Erlih istakao, ovde postoji mnogo faktora koji nas vode ka ratu oko Ukrajine. Ali jedan od njih, centralni, je NATO. Dakle, šta je NATO i koja je svrha NATO-a od pada Sovjetskog Saveza pre 30 godina protiv kojeg je NATO osmišljen kao bedem? – zapitao se Karlson u svojoj emisiji.

Nastavio je izlaganje time da očigledno niko nema odgovor na to pitanje.

– Isti ljudi koji su zakuvali rat u Iraku, sada insistiraju da Ukrajina ipak mora ući u NATO. To bi značilo postavljanje američkog vojnog hardvera tačno na granicu Rusije, a Rusija to ne želi, više nego što bismo mi željeli ruske rakete u Tihuani. Odatle i potiče napetost. Sada je ironija, kako je istakao Klint Erlih, da NATO čak i ne želi da se Ukrajina pridruži. Drugim rečima, cela stvar je luda. To ne služi nikakvom američkom interesu – izjavio je.

– To je još jedna izmišljena kriza, ovu koju su osmislili nemirni, moći gladni neokonzervativci u Vašingtonu koji traže novi rat – zaključio je Karlson.

Bonus video:

05:20

BRZE VESTI 21.01.2022. 11:55

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.