MERKELOVA ODBILA PONUDU GUTEREŠA DA RADI U UN!
Angela Merkel, Foto: Profimedia

OGLASILA SE

MERKELOVA ODBILA PONUDU GUTEREŠA DA RADI U UN!

Gutereš je ponudu Merkelovoj uputio pismom

Objavljeno:

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel odbila je ponudu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da radi u svetskoj organizaciji.

Kabinet Merkelove je saopštio, kako prenose nemački mediji, da je prošle nedelje razgovarala telefonom sa Guterešom i da se zahvalila na ponudi, ali i da mu je rekla da ne može da je prihvati.

Prema medijima, ponuđeni posao bio bi interesanatn za nju pošto je suvereno "vladala međunarodnom političkom scenom i dalje uživa veliki ugled", ali je posao odbila jer želi da uživa u penzionerskim danima.

1 / 9 Foto: Profimedia

Mediji podsećaju da je Merkelova tokom poslednjeg putovanja u Vašington najavila da neće žuriti sa preuzimanjem novih zadataka.

Generalni sekretar UN ponudio je Merkelovoj da bude deo visokog savetničkog tima u svetskoj organizaciji.

Agencija DPA, pozivajući se na diplomatske izvore u UN, kako prenose nemački mediji, ponudio je Merkelovoj predsedavanje telom o globalnim javnim dobrima, koja potencijalno treba da koriste svim građanima sveta.

Gutereš je ponudu Merkelovoj uputio pismom.

Telo o globalnim javnim dobrima je Guterešov projekat koji je deo reforme UN.

U svom izveštaju o reformi UN prošle godine, on je najavio da će pozvati bivše šefove država i vlada da uspostave globalnu listu javnih dobara, i druge oblasti od zajedničkog interesa gde je potrebno poboljšati upravljanje.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media