OBAVEZNA VAKCINACIJA GLAVNA TEMA VRHOVNOG SUDA!
Vrhovni sud SAD, Foto: Profimedia

važna odluka

OBAVEZNA VAKCINACIJA GLAVNA TEMA VRHOVNOG SUDA!

Države koje predvode republikanci i savez poslovnih i verskih grupa osporavaju široki zahvat politike i efekte koje obaveza ima na kompanije i radnike

Objavljeno:

Vrhovni sud Sjedinjenih Država zakazao je za danas saslušanje usmenih argumenta protiv dve politike administracije predsednika Džoa Bajdena o vakcinama protiv kovida koje su izdale vladine agencije za borbu protiv korona virusa.

"Politike su kritične za odgovor naše nacije na kovid-19", saopštila je sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki. Obaveznu vakcinaciju, koja se razmatra, uveli su Uprava za bezbednost i zdravlje na radu (OCHA) i Centri za medicinsku zaštitu i službu medicinske nege (CMS).

1 / 3 Foto: Profimedia

Politika OSHA zahteva od poslodavaca sa 100 ili više zaposlenih da obezbede da su njihovi radnici u potpunosti vakcinisani ili testirani jednom nedeljno. Obaveza vakcinisanja CMS-a za radnike u zdravstvenim ustanovama koje prihvataju federalna sredstva za medicinsku zaštitu i medicinsku pomoć, zahteva da radnici budu u potpunosti vakcinisani, uz izuzetke, uključujući i iskrena religijska uverenja.

Države koje predvode republikanci i savez poslovnih i verskih grupa osporavaju široki zahvat politike i efekte koje obaveza ima na kompanije i radnike. Takvu politiku su, međutim, podržale Američko medicinsko udruženje i Američko udruženje za javno zdravlje i određeni broj bivših federalnih zdravstvenih zvaničnika.

Osporavanje se predstavlja pred Vrhovnim sudom nakon što je jedan broj nižih sudova dao različita mišljenja o politici.

Od posledica korona virus u SAD je umrlo više od 800.000 ljudi.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.