AMERIČKI SPECIJALCI NAM DOLAZE U KOMŠILUK: Izabrali baš OVU zemlju za postavljanje svoje BAZE!
Američki vojnici, Foto: EPA/JALIL REZAYEE

baza američkih specijalaca

AMERIČKI SPECIJALCI NAM DOLAZE U KOMŠILUK: Izabrali baš OVU zemlju za postavljanje svoje BAZE!

Uspostavljanje baze će uštedeti vreme putovanja i povećati fleksibilnost i specijalnih operacija i konvencionalnih snaga u regionu

Objavljeno:

Komanda specijalnih operacija Sjedinjenih Država za Evropu (SOCEUR) uspostaviće naprednu bazu štaba specijalnih snaga u Albaniji.

Kako su naveli, ovaj korak će omogućiti povećanu interoperabilnost sa albanskim saveznicima, kao i važan pristup transportnim čvorištima i veću logističku fleksibilnost.

Uspostavljanje baze će uštedeti vreme putovanja i povećati fleksibilnost i specijalnih operacija i konvencionalnih snaga u regionu.

Komandant specijalnih operacija (SOCEUR), general-major David H. Tabor, rekao je da sposobnost brzog kretanja i obuke unutar Balkana, u bliskoj saradnji sa drugim savezničkim i partnerskim snagama, čini Albaniju najboljom lokacijom za uspostavljanje ove vrste baze.

„Albanija ostaje važan saveznik u NATO-u i poštovan bezbednosni partner, kako na regionalnom tako i na globalnom nivou“, rekao je Tabor.

SOCEUR igra važnu ulogu u demonstriranju posvećenosti SAD saveznicima i partnerima na Balkanu, a ovaj napor se sprovodi uz punu podršku albanske vlade i u znak priznanja profesionalizma albanske vojske, navodi se u saopštenju.

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.