Vladimir Putin je rešio da čestita vernicima BOŽIĆ na OVAJ NAČIN!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen Youtube

oglasio se

Vladimir Putin je rešio da čestita vernicima BOŽIĆ na OVAJ NAČIN!

U tri navrata, tačnije 2012, 2019. i 2020. godine, Putin je išao na Božić na službu u Katedralu Preobraženja u Sankt Peterburgu

Objavljeno:

Putin po pravilu slavi Božić van Moskve, a na Uskrs obično ide u Saborni hram Hrista Spasitelja u Moskvi.

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Božić pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

Putin je ocenio da je Božić jedan od najvećih i najomiljenijih hrišćanskih praznika i da ima posebno moralno značenje, prenosi RIA Novosti. "Ujedinjujući ljude oko visokih duhovnih ideala i vrednosti, Božić ispunjava srca radošću i svetlim nadama i inspiriše na nova dostignuća", naveo je Putin u čestitki.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Ruptly

Putin na božićnoj službi u crkvi u Novo-Ogarjevu

Putin je prisustvovao ponoćnoj pravoslavnoj božićnoj službi u Crkvi nerukotvorenog lika Gospodnjeg koja se nalazi na mestu njegove predsedničke rezidencije u Novo-Ogarjevu kod Moskve.

Putin po pravilu slavi Božić van Moskve, a na Uskrs obično ide u Saborni hram Hrista Spasitelja u Moskvi.

Prošle godine je prisustvovao božićnoj službi u Crkvi Svetog Nikole na ostrvu Lipno kod Velikog Novgoroda. U tri navrata, tačnije 2012, 2019. i 2020. godine, Putin je išao na Božić na službu u Katedralu Preobraženja u Sankt Peterburgu, gde je bio kršten u detinjstvu.

Putin je i 2018. godine proslavio Božić u Sankt Peterburgu, u Crkvi Simeona i Ane u ulici Mohovaja, gde je bio kršten njegov otac. Putin je 2017. godine prisustvovao božićnoj službi u crkvi Svetog Ðorđa pri Manastiru u Velikom Novgorodu, a 2016. godine je bio u seoskoj crkvi Pokrova Presvete Bogorodice kod Voronježa. Pre toga je dve godine zaredom odlazio na božićne službe u blizini Sočija.

Bonus video:

16:06

Sveštenik objašnjava kako se zaista treba ponašati u vreme praznika

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.