BAJDEN PORUČIO ZELENSKOM: Amerika će OŠTRO reagovati ako Rusija napadne Ukrajinu
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

TENZIJE

BAJDEN PORUČIO ZELENSKOM: Amerika će OŠTRO reagovati ako Rusija napadne Ukrajinu

Poziv Zelenskom je usledio nekoliko dana nakon što je Bajden održao drugi razgovor u proteklih mesec dana s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Objavljeno:

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je u telefonskom razgovoru svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će Amerika i njihovi saveznici "energično odgovoriti" ako Rusija zauzme Ukrajinu, saopštila je Bela kuća.

"Predsednik Bajden jasno je rekao da će SAD i njihovi saveznici energično odgovoriti ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu", navela je u saopštenju portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Ona je istakla da je Bajden takodje izrazio podršku diplomatskim naporima, posebno pregovorima koji će se odvijati 9. i 10. januara u Ženevi izmedju američkih i ruskih zvaničnika na visokom nivou.

Poziv Zelenskom je usledio nekoliko dana nakon što je Bajden održao drugi razgovor u proteklih mesec dana s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom napetosti na rusko-ukrajinskoj granici gde je Moskva okupila oko 100.000 vojnika.

Bajden, koji je uputio više upozorenja Putinu i zalaže se za smirivanje situacije, rekao je da ga je i tokom jučerašnjeg razgovora ponovo upozorio na opasnost pokušaja invazije na Ukrajinu. ; "Jasno sam rekao predsedniku Putinu da ćemo uvesti stroge sankcije i da ćemo povećati naše prisustvo u Evropi kod naših saveznika u NATO, rekao je Bajden posle tog razgovora.

Bonus video:

00:18

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost RASKOŠNE vile Elene Karić

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.