IZRAEL PONOVO RAKETAMA NAPAO SIRIJU: Situacija se ne smiruje, načinjena OGROMNA MATERIJALNA ŠTETA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

DRUGI NAPAD

IZRAEL PONOVO RAKETAMA NAPAO SIRIJU: Situacija se ne smiruje, načinjena OGROMNA MATERIJALNA ŠTETA! (FOTO)

Ovo je drugi izraelski raketni napad ovog meseca u kojem je ciljan neki vitalni objekat u Siriji

Objavljeno:

Izraelske rakete pogodile su rano jutros Latakiju, lučki grad u Siriji, nakon čega je izbio požar u kontejnerskom terminalu, javili su sirijski državni mediji.

Ovo je drugi izraelski raketni napad ovog meseca u kojem je ciljan neki vitalni objekat u Siriji.

Državna novinska agencija SANA citirala je jednog neimenovanog sirijskog vojnog zvaničnika koji je potvrdio da su izraelske rakete doletele sa zapada, da su pogodile kontejnerski terminal u luci i izazvale požar u kojem je načinjena velika materijalna šteta.

1 / 6 Foto: Profimedia

Isti zvaničnik je rekao da su se vatrogasci borili sa plamenom skoro pun sat nakon napada.

U izveštaju AP se navodi da je sirijska državna televizija Al-Ihbarijah objavila snimke na kojima se vide plamen i dim koji se dižu iznad lučkog terminala, a potvrđeno je da je materijalna šteta prijavljena i na stambenim zgradama, bolnici, prodavnicama i nekim turističkim lokacijama u blizini luke.

Za sada nema izveštaja o žrtvama ovog raketnog napada zbog kojeg je aktivirana i sirijsku protivvazdušna odbrana, prenosi SANA.

Sličan napad je izveden 7. decembra, kada su izraelski ratni avioni gađali kontejnerski terminal i izazvali veliki požar i eksplozije.

Reporter televizije Al-Ihbarijah s tog područja rekao je da je jutrošnji napad bio većih razmera i da su se eksplozije mogle čuti i u Tartusu, obližnjem primorskom gradu udaljenom oko 80 kilometara od Latakiju, potvrdivši da su i kola hitne pomoći ubrzo nakon napada stigla na lice mesta, ali da ipak nije jasno da li je bilo žrtava ili povređenih.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da su u sličnom vazdušnom napadu izvršenom 7. decembra pogođene pošiljke oružja namenjene snagama koje podržava Iran.

Do sada nije bilo komentara izraelske vojske koja je tokom 10-godišnjeg građanskog rata u Siriji izvela stotine vazdušnih napada na ciljeve unutar zemlje koji su pod kontrolom vlade.

Iako izraelska vojska retko kada potvrđuje ili komentariše ovakve operacije, Izrael je ranije priznao da su na meti baze iranskih savezničkih milicija, kao što je libanska militantna grupa Hezbolah, koja ima borce i u Siriji, navodeći da Izrael cilja pošiljke oružja za koje se veruje da su namenjene tim pro-iranskim frakcijama.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.