IZRAEL ZAPOČEO DAVANJE 4 DOZE VAKCINE PROTIV KOVIDA! Prva država u svetu koja je napravila ovaj korak
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

IMUNIZACIJA

IZRAEL ZAPOČEO DAVANJE 4 DOZE VAKCINE PROTIV KOVIDA! Prva država u svetu koja je napravila ovaj korak

Još uvek se čeka konačno odobrenje generalnog direktora ministarstva usred javne debate o tome da li je dostupno dovoljno naučnih informacija da bi se opravdala nova buster doza

Objavljeno:

U jednoj velikoj izraelskoj bolnici danas je započeto davanje četvrte doze vakcine protiv kovida-19 za 150 medicinskih radnika, u sklopu ispitivanja koje ima za cilj da proceni da li je davanje drugog bustera neophodno širom zemlje.

Izrael je tako postao prva država u svetu koja je počela da daje četvrtu dozu vakcine protiv virusa korona.

Medicinski centar Šeba u blizini Tel Aviva je saopštio da će njihovo ispistivanje "baciti svetlo" na efikasnost četvrte doze i pomoći donosiocima odluka da odrede zdravstvenu politiku u Izraelu i inostranstvu, prenosi Rojters.

Komisija stručnjaka izraelskog Ministarstva zdravlja preporučila je da se ponudi četvrta doza vakcine "Fajzer/Bajontek" Izraelcima starijim od 60 godina koji su primili prvu buster dozu pre najmanje četiri meseca.

Još uvek se čeka konačno odobrenje generalnog direktora ministarstva usred javne debate o tome da li je dostupno dovoljno naučnih informacija da bi se opravdala nova buster doza.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.