KOSTARIKA POVEĆALA ZAŠTITU MORSKE SREDINE! Nacionalni park proširen za 26 puta u odnosu na svoju prethodnu veličinu
Ilustracija, Foto: Profimedia

okeani

KOSTARIKA POVEĆALA ZAŠTITU MORSKE SREDINE! Nacionalni park proširen za 26 puta u odnosu na svoju prethodnu veličinu

Na 26-oj konferenciji za klimatske promene Ujedinjenih nacija, llideri Kostarike, Paname, Kolumbije i Ekvadora su se obavezali da će raditi zajedno kako bi zaštitili 500.000 kvadratnih kilometara u okviru njihovih granica u istočnom tropskom Pacifičkom okeanu

Objavljeno: 14:38h

Kostarika je povećala svoju zaštitu morske sredine sa 2,7% na 30% proširenjem nacionalnog parka Cocos Island za 26 puta u odnosu na prethodnu veličinu.

Predsednik Karlos Alvarado je potpisao odredbu 17. decembra 2021. godine, proširujući park za 5 miliona hektara. Pod odredbom, u parku je zabranjen ribolov i bilo koje ekstraktivne operacije, štiteći morski ekosistem. Park će biti lociran na novom dvestogodišnjem prostoru za održavanje mora.

Objava je pristigla nakon što je 50 zemalja reklo da će zaštiti 30% zemlje i 30% vode do 2030., poznatiji kao 30x30 cilj.

Na 26-oj konferenciji za klimatske promene Ujedinjenih nacija, llideri Kostarike, Paname, Kolumbije i Ekvadora su se obavezali da će raditi zajedno kako bi zaštitili 500.000 kvadratnih kilometara u okviru njihovih granica u istočnom tropskom Pacifičkom okeanu.

Bonus video:

18:12

JA SAM SRBIN I UVEK ĆU STATI NA BRANIK OTADŽBINE! Golub je bio tu kada je bilo potrebno, sada trebamo mi njemu!

(Espreso/Now This Earth)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.