IZDATO NAREĐENJE BRITANSKIM VOJNICIMA! Spremite se za HITNU EVAKUACIJU iz Ukrajine
Ilustracija, Foto: ap foto

SLEDE DALJA UPUTSTVA

IZDATO NAREĐENJE BRITANSKIM VOJNICIMA! Spremite se za HITNU EVAKUACIJU iz Ukrajine

Ovakav nalog dat je u pozadini navodno predstojeće ruske invazije na Ukrajinu u januaru sledeće godine

Objavljeno:

Britansko ministarstvo odbrane izdalo je naređenje da počnu pripreme za hitnu evakuaciju britanskih vojnih lica iz Ukrajine. Trenutno je poznato da moraju biti spremni za evakuaciju u roku od nekoliko sati od trenutka prijema naređenja.

Odluku o evakuaciji Britanaca doneće načelnik Generalštaba zajedničkih operacija Oružanih snaga general-potpukovnik Čarls Strikland, koga dva puta dnevno izveštavaju o situaciji na ukrajinsko-ruskoj granici, navode izvori.

Ovakav nalog dat je u pozadini navodno predstojeće ruske invazije na Ukrajinu u januaru sledeće godine. Ranije su britanske snage obezbedile kratkoročnu obuku za ukrajinsku vojsku kao deo međunarodnog paketa podrške nakon agresije 2014. godine.

Potez da se oblikuje izlazna strategija usledio je nakon što je ministar odbrane Ben Volas rekao da je „malo verovatno“ da će se britanske snage boriti protiv ruskih snaga na ukrajinskoj teritoriji – preneli su mediji.

Po svemu sudeći, London je odlučio da se ne bori sa Rusijom ako uopšte dođe do eskalacije u Ukrajini, uprkos prethodno datim glasnim provokativnim izjavama.

(Espreso/112international)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.