PRESTANITE DA PRITISKATE KINU I RUSIJU: Putin oštro opomenuo Zapad
Vladimir Putin, Foto: Kineski radio Interancional

PARTNERSKI ODNOSI

PRESTANITE DA PRITISKATE KINU I RUSIJU: Putin oštro opomenuo Zapad

Putin je, između ostalog, rekao da je Rusija čvrsto protiv politizacije Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu

Objavljeno:

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odgovarao je gotovo četiri sata na pitanja, tokom 17. godišnje konferencije za novinare.

Prvi deo konferencije ticao se spoljne politike, a jedna od glavnih tema bila je i Kina, za koju je rekao da je ruski partner broj jedan, prenosi Kineski radio internacional.

Putin je, između ostalog, rekao da je Rusija čvrsto protiv politizacije Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu. On je taj potez nazvao "neprihvatljivim“.

"Greška je koristiti sport za neka aktuelna politička pitanja“, rekao je Putin pred 507 novinara u čuvenoj sali Manjež u Moskvi.

"Razvoj Kine je nemoguće zaustaviti. Danas je kineski paritet kupovne moći veći od američkog. Proći će neko vreme i Kina će neminovno postati vodeća svetska ekonomija“, dodao je Putin.

Predsednik Rusije je naglasio unapređenje trgovine i saradnje u svemiru, medicini, nauci i vojnim oblastima između Rusije i Kine.

Putin je odgovorio na 55 pitanja, u kojima je naglasio važnost vakcinacije. On je kazao da se Rusija ne može pobediti, već se samo uništiti iznutra. Naglasio je da Rusija želi da izbegne sukob sa Ukrajinom i Zapadom, kao i da je širenje NATO-a na istok neprihvatljivo.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.