KORONA NEZAUSTAVLJIVA U EVROPI! Najmoćnije zemlje u kandžama virusa, rekordi se obaraju
Korona virus/ilustracija, Foto: Profimedia

strašno

KORONA NEZAUSTAVLJIVA U EVROPI! Najmoćnije zemlje u kandžama virusa, rekordi se obaraju

Uporedo sa vladinim i medicinskim merama za sprečavanje širenja virusa, širom Italije se sprovode detaljne kontrole sprovođenja i poštovanja pravila

Objavljeno:

Pojedine evropske zemlje beleže rekordne brojeve novozaraženih koronom, uprkos snažnim pozivima za vakcinaciju.

U poslednja 24 sata u Italiji je zabeležem rekordan broj od 44.959 novih slučajeva infekcije kovidom što je rekord od početka pandemije.

Predhodno najveći broj zaraženih u jednom danu zabeležen je 13. novembra 2020, kada je registrovano 36.293 inficiranih kovidom 19.

Vlada razmatra uvođenje novih mera ograničenja, pored postojećih

Uporedo sa vladinim i medicinskim merama za sprečavanje širenja virusa, širom Italije se sprovode detaljne kontrole sprovođenja i poštovanja pravila.

Specijalno odelenje policije otkrilo je više od 300 nevakcinisanih lekara, koji su radili iako je prema odluci vlade za medicinske radnike od 15. oktobra obavezna imunizacija.

Kontrolišu se i putnici u gradskom saobraćaju, a policija proverava “grin pas” i kod putnika na stajalištima gradskog saobraćaja.

U Trstu, gde su lučki radnici dva meseca protestovali protiv uvođenja potvrde o vakcinaciji, stanje se pogoršava, jer je 30 odsto zaposlenih zaraženo, a trećina i dalje odbija da se imunizuje.

Zbog toga su gubici trščanske luke, prema pisanju loklanog lista ”Il Picolo” višemilionski.

Francuska

Francuska je u protekla 24 sata zabeležila rekordnih 91.608 slučajeva koronavirusa, pokazali su današnji podaci Ministarstva zdravlja, što je najveći broj novozaraženih u zemlji od početka pandemije.

Podaci Ministarstva zdravlja takođe su pokazali da je Francuska registrovala još 179 smrtnih ishoda, dok je broj zaraženih pacijenata u jedinicama intenzivne nege dostigao 3.208, što je za 61 više nego prethodnog dana.

Predsednik Emanuel Makron nada se da će kampanja imunizacije buster dozom vakcine protiv koronavirusa pomoći da se obuzda peti talas pandemije koji je pogodio zemlju.

Velika Britanija

U protekla 24 sata u Velikoj Britaniji je zabeleženo rekordnih 119.789 slučajeva koronavirusa i 147 smrtnih ishoda.

Kako prenosi Gardijan, današnji broj novozaraženih je porast od 139 odsto u odnosu na 50.023 slučaja pre dve nedelje.

Kako se navodi, još 147 ljudi je umrlo, u poređenju sa 146 smrtnih slučajeva zabeleženih prošle nedelje.

Britanski ministar zdravlja Sadžid Džavid rekao je ranije danas da se u zemlji pre Božića neće uvoditi nove restriktivne mere, uprkos tome što je u sredu prvi put od početka pandemije zabeleženo više od 100.000 novozaraženih.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.