"NISAM HTELA DA UČINIM NIŠTA LOŠE": Bosanka koja je ubila svoje dve ćerkice Miju i Tijanu, oslobođena svih OPTUŽBI!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

JEZIVO

"NISAM HTELA DA UČINIM NIŠTA LOŠE": Bosanka koja je ubila svoje dve ćerkice Miju i Tijanu, oslobođena svih OPTUŽBI!

Milka Đurašović se probudila oko sedam sati na dan ubistva i u ostavi pripremila noževe i uže

Objavljeno:

Majka iz Perta koja je ubila svoje dve kćeri, a nakon toga i sebi pokušala da oduzme život, oslobođena je od svih optužbi za ubistvo zbog psihičke nestabilnosti.

Četrdesetogodišnja žena Milka Đurašović, poreklom iz BiH, u sredu je oslobođena krivice na Vrhovnim sudom Zapadne Australije. Na suđenju je priznala da je ubila svoje dve kćeri, desetogodišnju Miju i šestogodišnju Tijanu, čija tela je pronašao otac Nenad u novembru 2019. godine. Tvrdila je kako smatra da ne bi trebalo da bude proglašena krivično odgovornom za svoje postupke.

Sudija Stiven Hil zaključio je kako je njena psihička bolest bila toliko jakog intenziteta da nije mogla u momentu da shvati da ne sme ubiti devojčice ni sebe. Majka je proglašena nevinom za oba ubistva. Sudija je naredio da ostane u pritvoru do naloga guvernera nakon čega će biti puštena na slobodu, prenosi Daily Mail.

Prisetimo se, Milka Đurašović se probudila oko sedam sati na dan ubistva i u ostavi pripremila noževe i uže. Kći Tijana je počela da plače kada je to sve ugledala.

- Hoćeš li nešto da mi uradiš? Želim da idem u školu - upitala je šestogodišnjakinja.

Majka se tada trgnula iz transa. Počela je da sprema devojčice za školu. Suprug Nenad ju je kontaktirao.

- Zvučala je normalno i optimistično - rekao je.

Majka je nastavila sa vožnjom kćeri do škole. Na ulazu se parkirala nekoliko minuta pre nego što je odlučila da se vrati kući.

- Idemo u kupovinu - rekla je Tijani.

Kasnije tog jutra je odlučila da nastavi sa planom ubijanja. Uključila je usisivač kako bi prigušila ikakve zvukove. Nakon toga je ubila svoje dve kćeri. Poljubila ih je i zagrlila, a potom položila igračke uz njihova tela.

Uzela je video kameru i snimila sebe kako se izvinjava mužu i poručuje mu da je pusti da umre. Takođe je pokušala da sebi oduzme život nekoliko puta.

Otac se tog poslepodneva vratio kući s posla i otkrio je Mijino telo kako bespomoćno leži na podu. Tijanino telo su kasnije otkrili bolničari, ali majci nije bilo ni traga.

Policija je majku ubrzo pronašla na plaži udaljenoj 11 kilometara od kuće gde je pokušala ponovo da sebi oduzme život. Zvaničnici su takođe pronašli nekoliko beleški gde je Milka napisala kako voli svoje kćeri više nego ikoga i da joj je žao što se nije bolje brinula o njima. Žali što nije bila u boljim odnosima sa mužem i prijateljima.

- Nisam volela govoriti o svojim problemima. Volela bih da sam mogla. Jako mi je žao zbog svega. Devojčice su već postale nervozne jer nisu htele da završim na lekovima. Ja sam kriva za sve. Nisam htela ništa loše, ali je tako ispalo - pisalo je u beleškama.

Psihijatar Adam Bret je dva puta razgovarao sa majkom u pritvoru.

- Smatram da je optužena bila psihički nestabilna u vreme počinjenja krivičnog dela. U tom trenutku nije imala sposobnost da razazna da to ne bi trebalo da učini. Takođe je imala nihilističke zablude i verovala je u to da je spasila kćeri od groznih stvari koje je ona sama doživela - objasnio je Bret.

Kako su rekli psihijatri, njoj je dijagnostifikovana teška depresija sa psihotičnim epizodama.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.