PRETUČEN NA SMRT, STRAVIČNO: Upao na sveto mesto i to mu je BILO POSLEDNJE
Foto: Profimedia

užas

PRETUČEN NA SMRT, STRAVIČNO: Upao na sveto mesto i to mu je BILO POSLEDNJE

Istraga je u toku

Objavljeno:

Policija u indijskom gradu Amritsar u državi Pandžab saopštila je danas da je muškarac, koji je bio osumnjičen da je počinio svetogrđe u najsvetijem hramu Sika, na smrt pretučen.

Incident se dogodio tokom molitve u gradskom Zlatnom hramu u subotu, preneli su lokalni mediji. Muškarac je navodno upao u unutrašnje svetilište, gde se čuva sveta knjiga sikizma Guru Grant Sahib i pokušao da dotakne ceremonijalni mač smešten pored knjige, ali su ga zaustavili čuvari i vernici.

Siki smatraju Guru Grant Sahib ne samo svetim skriptima njihove religije, već živim guruom, i veruju da se prema knjizi treba odnositi sa poštovanjem kao prema ljudskom biću.

Incident je izbio oko 17.45 sati po lokalnom vremenu, a sve je zabeležila kamera, jer se večernja molitva prenosila direktno. Još nije jasno šta se tačno dogodilo, a policija kaže da je muškarac pronađen mrtav kada su policajci došli na mesto ubistva.

Istraga je u toku.

Premijer indijske države Pandžab Čarandžit Sing Čani naveo je na "Tviteru" da je naredio policiji da se "usredsredi na osnovni motiv i prave zaverenike koji stoje iza ovog podlog čina".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.