"NEMOJTE, NEMOJTE": Donald Tramp otkrio da je primio BUSTER dozu, publika ga IZVIŽDALA! (VIDEO)
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

KAKAV PRIZOR

"NEMOJTE, NEMOJTE": Donald Tramp otkrio da je primio BUSTER dozu, publika ga IZVIŽDALA! (VIDEO)

Ako ne želite da se vakcinišete ne treba da vas na to primoravati ali uzmite zasluge, ne dopustite da vam to oduzmu

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp u nedelju je u Dalasu izjavio kako je primio treću, takozvanu buster dozu vakcine protiv kovida-19, nakon čega ga je deo publike izviždao, preneo je "Jutarnji list".

- I predsednik i ja smo vakcinisani. Jeste li dobili i buster? - pitao je Trampa bivši voditelj "Foks njuza" Bil O'Rajli.

- Da - odgovorio je Tramp, nakon čega je usledilo glasno negodovanje pojedinaca među publikom.

- Nemojte, nemojte (tako)! Gledajte, učinili smo nešto istorijski, spasili smo desetine miliona života širom sveta. Mi svi zajedno, svi mi, a ne ja. Preuzmite zasluge za to, pa to je sjajno! Ako ne želite da se vakcinišete ne treba da vas na to primoravati ali uzmite zasluge, ne dopustite da vam to oduzmu. Da nismo razvili te vakcine kovid bi poharao zemlju daleko više od onoga što se sad događa - rekao je Tramp.

Prema podacima koje je nedavno objavio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), nevakcinisani se suočavaju s 10 puta većim rizikom od bolesti i 20 puta većim rizikom od smrti od kovida.

Tramp, koji je preboleo kovid, primio je svoju prvu dozu pre nego što je napustio predsedničku dužnost, ali je to uradio daleko od očiju javnosti. U septembru je u intervjuu za "Volstrit žurnal" rekao da je malo verojatno da će uzeti buster.

- Osećam da sam u dobroj formi sa tog aspekta i za sada neću da primam treću dozu. Nisam protiv toga, ali to verovatno nije za mene - izjavio je tad.

Trampa su zbog izjava o vakcinisanju izviždali i u avgustu u Alabami, podseća "Jutarnji list".

- Potpuno verujem u vaše slobode. Verujem. Morate da uradite ono što morate da uradite. Ali moja preporuka svima je da uzmete vakcine. Ja sam to uradio. Dobro je. Uzmite vakcine. Evo, ja sam to uradio i ako ne upali, bićete prvi koji će to saznati, okej? - rekao je tada okupljenima.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.