RUSIJA POSLALA JAKU PORUKU ZAPADU: I te kako će odgovoriti na RAZMEŠTANJE ORUŽJA
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

RUSIJA POSLALA JAKU PORUKU ZAPADU: I te kako će odgovoriti na RAZMEŠTANJE ORUŽJA

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da će Belorusija ponuditi Rusiji da postavi nuklearno oružje na njenoj teritoriju ako NATO preduzme sličan korak u Poljskoj

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da će razmeštanje različitih vrsta naoružanja u blizini granica Ruske Federacije zahtevati preduzimanje koraka za balansiranje situacije, dodajući da su moguće različite opcije.

- Ni za koga nije tajna da će raspoređivanje različitih vrsta naoružanja na našim granicama, koje mogu da predstavljaju pretnju, zahtevati preduzimanje odgovarajućih koraka kako bi se situacija izbalansirala - rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da će Belorusija ponuditi Rusiji da postavi nuklearno oružje na njenoj teritoriju ako NATO preduzme sličan korak u Poljskoj.

Beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej takođe je rekao da Minsk razmatra mogućnost razmeštanja nuklearnog oružja na svojoj teritoriji u slučaju pretnje NATO-a.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.