Rusija negirala da je umešana u ubistvo Čečena u Berlinu
Ilustracija, Foto: Profimedia

ODBACILI OPTUŽBE

Rusija negirala da je umešana u ubistvo Čečena u Berlinu

Vadim Krasikov (56) državljanin Rusije osuđen je juče u Nemačkoj zbog ubistva Zemilkina Kangošvilija pre dve godine u Berlinu

Objavljeno:

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je danas "neosnovane optužbe" prema kojima su ruski državni organi bili umešani u ubistvo bivšeg čecenskog militanta u berlinskom parku 2019. godine, javlja Rojters.

Nemački sud je u sredu ocenio da je Rusija naredila ubistvo Čečena i osudila agenta koji je izvršio ubistvo na doživotnu robiju.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je presuda politička i da će Moskva odgovoriti adekvatnim merama za odluku Berlina od srede da protera dvojicu ruskih diplomata.

Da podsetimo, Vadim Krasikov (56) državljanin Rusije osuđen je juče u Nemačkoj zbog ubistva Zemilkina Kangošvilija pre dve godine u Berlinu. Veruje se da je nalog za ubistvo bivšeg komandira u Čečeniji stiglo direktno iz Moskve.

Ubistvo Kangošvilija je dovelo do drastičnog pogoršanja odnosa Berlina i Moskve, a Nemačka, čija je kancelarka u to vreme bila Angela Merkel, je tada proterala dvoje ruskih diplomata, a istim merama je odmah uzvratila i Rusija.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.