KAROLINA KENEDI AMERIČKI AMBASADOR U AUSTRALIJI! Bajden "PRELOMIO"
Džo Bajden, Foto: Profimedia

doneo odluku

KAROLINA KENEDI AMERIČKI AMBASADOR U AUSTRALIJI! Bajden "PRELOMIO"

Kenedi će u Kamberi imati zadatak da ojača, kako se navodi, zajednički front SAD i Australije, u vreme tenzija sa Kinom u Indo-Pacifiku

Objavljeno:

Predsednik SAD Džo Bajden imenovao je Karolinu Kenedi, ćerku ubijenog predsednika Džona Kenedija, za američku ambasadorku u Australiji, objavila je sinoć Bela kuća.

Ova dugo očekivana objava je stigla gotovo godinu dana od dolaska Bajdena na mesto predsednika, u vreme dok senatori iz Repubikanske stranke odlažu potvrde za ključne diplomatske položaje.

Preostalo je još da Karolina Kenedi, bivša američka ambasadorka u Japanu za vreme predsedništva Baraka Obame dobije potvrdu Senata o imenovanju.

Kenedi će u Kamberi imati zadatak da ojača, kako se navodi, zajednički front SAD i Australije, u vreme tenzija sa Kinom u Indo-Pacifiku.

Šezdesetčetvorogodišnja Karolin Kenedi je kćerka Džona i Džeki Kenedi. Njen brat Džon Kenedi mladji je 1999. poginuo u udesu aviona kojim je sam upravljao. To je bila tragična smrt, jedna u nizu tragedija u porodici Kenedi, do te mere da se govori o kenedijevom prokletstvu.

Karolina Kenedi je više decenija odbijala pozive Demokratske stranke da udje u politiku, mnogo je pisala, posebno o gradjanskim slobodama, a radila je i u renomiranom Metropoliten muzeju u Njujorku.

Ona se vratila u žižu javnosti tokom predsedničke kampanje 2008. godine kada je podržala kandidata Baraka Obamu, opisujući ga kao inspirativnu osobu koja je podseća na njenog oca.

Često je posećivala sevoroistok Japana, razoren u zemljotresu i cunamiju u martu 2011, pre nego što je postala ambasadorka u toj zemlji. Ambasadorka u Tokiju je bila od 2013. do 2017. godine.

Karolina Kenedi je kasnije imenovana u upravni odbor aeronautičkog giganta Boing.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.