"MOJE SAUČEŠĆE": Poruka Zaharove Briselu
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

MINISTARKA SPOLJIH POSLOVA

"MOJE SAUČEŠĆE": Poruka Zaharove Briselu

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova "izjavila je saučešće" Briselu.

Ona je ironično prokomentarisala reči visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja o "glavnom uspehu evropske diplomatije", prenosi "Sputnjik".

Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj ranije je nazvao zaustavljanje migrantskog talasa iz Belorusije u EU glavnim uspehom evropske diplomatije u 2021.

"Koliko su onda žalosni poslovi evropske diplomatije. Moje saučešće", napisala je Zaharova na Telegram kanalu tim povodom.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.