RUSIJA URUČILA PROTESTNU NOTU AMERIKANCIMA: A Zaharova se MOMENTALNO OGLASILA!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

protestna nota američkoj ambasadi

RUSIJA URUČILA PROTESTNU NOTU AMERIKANCIMA: A Zaharova se MOMENTALNO OGLASILA!

"U vezi sa ovim provokativnim akcijama, ambasadi SAD u Moskvi je danas uručena protestna nota u kojoj se upozorava na opasne posledice takve nepromišljenosti, rekla je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva inostranih poslova, prenosi TASS

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uručilo je danas protestnu notu američkoj ambasadi u Moskvi, upozoravajući na opasne posledice provokacija u blizini ruskih granica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Vojne aktivnosti SAD i država članica NATO duž perimetra ruske granice, uključujući letove borbenih aviona i opasne manevre pomorskih brodova, nastavljaju da rastu. Američka vojska i njeni NATO saveznici prešli su sa pokušaja testiranja sistema zaštite naših granica, na provokacije protiv civilnih aviona, ugrožavajući bezbednost vazdušnog prostora i ljudskih života", navela je Zahatrova.

"U vezi sa ovim provokativnim akcijama, ambasadi SAD u Moskvi je danas uručena protestna nota u kojoj se upozorava na opasne posledice takve nepromišljenosti, rekla je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva inostranih poslova, prenosi TASS.

Iznad Crnog mora 3. decembra došlo do približavanja vojnog aviona NATO putničkom avionu Erbas A330, koji je leteo iz Tel Aviva u Moskvu.

Rosavijacija je saopštila da je avion NATO izvodio let uz intenzivno smanjivanje visine, zbog čega je presekao maršrutu namenjenu civilnim avionima.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media