NUKLEARNI NAPAD NA RUSIJU? Američki senator dao UZNEMIRAVAJUĆ intervju (VIDEO)
Rodžer Viker, Foto: Printscreen/Twitter/@atrupar

DA LI JE OVO NORMALNO?

NUKLEARNI NAPAD NA RUSIJU? Američki senator dao UZNEMIRAVAJUĆ intervju (VIDEO)

Na pitanje kako on zamišlja vojni sukob sa Rusijom, Viker je rekao da bi to moglo da podrazumeva slanje američkih brodova u Crno more i uništavanje ruske vojne sposobnosti

Objavljeno:

Republikanski senator iz Misisipija Rodžer Viker dao je uznemiravajući intervju Foks njuzu u kome se poigravao sa mogućnošću nuklearnog napada na Rusiju u slučaju da se Amerika uključi u sukob oko Ukrajine.

"Ne bih isključio vojnu akciju. Mislim da je greška da sklonimo tu opciju sa stola, pa se nadam da će je predsednik zadržati", rekao je Viker o potencijalnom sukobu sa Rusijom.

Na pitanje kako on zamišlja vojni sukob sa Rusijom, Viker je rekao da bi to moglo da podrazumeva slanje američkih brodova u Crno more i uništavanje ruske vojne sposobnosti.

"Ne bih isključio ni slanje američkih trupa na teren", rekao je senator i dodao da SAD takođe ne bi smele da "isključe nuklearnu akciju", jer Amerika mora da pokaže čvrstinu u pregovorima sa Rusijom.

Vikerovi komentari zapalili su društvene mreže. Iako je bilo onih koji su ih pozdravili, bilo je i korisnika koji su smatrali da je ideja o upotrebi nuklearnog oružja "sumanuta". Bajdenov specijalni savetnik za nuklearnu bezbednost Džon Vulfstal ocenio je da su Vikerove reči "opasne i neodgovorne".

Sa druge strane, republikanski kongresmen iz Ilionoja Adam Kincinger podržao je Vikera.

"Rusija će napredovati dok ne udari zid. Mi možemo da budemo taj zid ili možemo da se povučemo i nadamo da se Moskva ne nada obnavljanju celog Sovjetskog Saveza. Istorija se ponavlja ali mi to uvek poričemo kada se dogodi", rekao je on.

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.