SI ĐINPING ČESTITAO JUBILEJ: Slavnih 80 godina od početka rada Kineske narodne radiodifuzije prema inostranstvu!
Foto: Profimedia

pismo

SI ĐINPING ČESTITAO JUBILEJ: Slavnih 80 godina od početka rada Kineske narodne radiodifuzije prema inostranstvu!

Pre osamdeset godina, 30. decembra 1940. godine, emitovan je program na japanskom jeziku prve radio stanice koju je stvorila Komunistička partija Kine (KPK) pod imenom KSNCR (Novi kineski radio). Kineska medijska grupa danas koristi 44 jezika za međunarodnu komunikaciju

Objavljeno:

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), kineski predsednik i predsednik Centralne vojne komisije Si Đinping je Kineskoj medijskoj grupi uputio pismo čestitku povodom jubileja osamdesetogodišnjice početka rada Kineske narodne radiodifuzije prema inostranstvu.

Si Đinping je u pismu rekao da je u proteklih 80 godina, pod rukovodstvom KPK-a, Kineska narodna radiodifuzija prema inostranstvu prenela slavnu tradiciju, da nikada ne zaboravlja prvobitnu misiju, da je objavljivala predloge KPK-a, sveobuhvatno reklamirala razvoj Kine i aktivno pričala kineske priče i širila glas Kine.

On je naglasio da se nada da će Kineska medijska grupa nastaviti da dalje inovira i jača izgradnju međunarodnih komunikacionih sposobnosti, stvara nove mejnstrim medije svetske klase sa jakim vođstvom, komunikacijskom snagom i uticajem, kao i da će davati veći doprinos za ostvarenje kineskog sna o velikom podmlađivanju kineske nacije i promovisanju izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo.

Pre osamdeset godina, 30. decembra 1940. godine, emitovan je program na japanskom jeziku prve radio stanice koju je stvorila Komunistička partija Kine (KPK) pod imenom KSNCR (Novi kineski radio). Kineska medijska grupa danas koristi 44 jezika za međunarodnu komunikaciju.

(Espreso/CRI)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.