UBISTVO U MIČIGENU: Pored sina, optuženi i njegovi RODITELJI
Ilustracija, Foto: Profimedia

UBISTVO U MIČIGENU

UBISTVO U MIČIGENU: Pored sina, optuženi i njegovi RODITELJI

On se izjasnio da nije kriv za terorizam i optužnice za ubistvo prvog stepena

Objavljeno:

Roditelji osumnjičenog za pucnjavu u srednjoj školi u Mičigenu i sami su suočeni sa optužnicom posle sinovljevog ubistva četiri osobe. Tužioci u okrugu Oukland optužili su Džejmsa i Dženifer Krambli za ubistva bez predumišljaja zbog nekoliko nekoliko tačaka zanemarivanja, koje je rezultiralo tragedijom, navodi BBC.

Kako navode vlasti, Itan Krambli (15) koristio je očev pištolj tokom ovonedeljnog pokolja u Oksfordu, oko 60 kilometara udaljenom od Detroita.

On se izjasnio da nije kriv za terorizam i optužnice za ubistvo prvog stepena. Ubijene su četiri osobe, a sedam je povređeno.

Glavni tužilac u okrugu Oukland, Keren Mekdonald navela je da je optužnica za roditelje osumnjičenog neuobičajena, ali da su činjenice slučaja "zastrašujuće".

Roditelji osumnjičenog su na dan pucnjave pozvani u školu zbog "ponašanja u učionici koje je bilo zabrinjavajuće". Tinejdžer je ostao u školi, a do pucnjave je došlo nekoliko sati kasnije.

Na sudu je rečeno da je Krambli ušao u kupatilo sa rancem i izašao sa poluautomatskim pištoljem, pucajući na studente dok su se kretali niz hodnik, preneo je Sky news. Njegov otac je pištolj od 9 mm, koji je korišćen u napadu, kupio prošle nedelje. Kada je Krambli uhapšen, kod sebe je imao još 18 metaka.

Istražitelji još uvek pokušavaju da otkriju motiv pucnjave u srednjoj školi.

Bonus video:

03:55

BRZE VESTI 03.12.2021. 17:55

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.