ŽENA "EL ČAPA" OSUĐENA NA 3 GODINE ZATVORA! Priznala da je pomagala narko-kartelu
El Čapo, Foto: Printscreen Youtube / Noticias Telemundo

sudska odluka

ŽENA "EL ČAPA" OSUĐENA NA 3 GODINE ZATVORA! Priznala da je pomagala narko-kartelu

Ema Koronel Aispuro priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara

Objavljeno: 09:57h

Emu Koronel Aispuro, suprugu meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana, američki sud osudio je na tri godine zatvora, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko-kartelu Sinaloa. Uhapšena je u februaru kada je priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.

Pre izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, 32-godišnja Aispuro molila je američkog okružnog sudiju Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

"Uz dužno poštovanje, obraćam Vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila i molim Vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite", rekla je, prenosi Rojters.

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge, te da je sarađivala nakon hapšenja u februaru 2021. godine.

Ema Koronel Aispuro priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.

Meksički narkobos "El Čapo" proglašen je krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u SAD, zbog čega je 2019. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.