STOP BAJDENOVOJ ADMINISTRACIJI! Sud odlučio da blokira naredbu o OBAVEZNOJ VAKCINACIJI u ZDRAVSTVU
Džo Bajden, Foto: Printscreen Youtube

amerika

STOP BAJDENOVOJ ADMINISTRACIJI! Sud odlučio da blokira naredbu o OBAVEZNOJ VAKCINACIJI u ZDRAVSTVU

Sudija iz Lujizijane je utvrdio da CMS nema ovlašćenja da izda nalog za vakcinu

Objavljeno: 08:44h

Bajdenova administracija je sudskom odlukom blokirana da sprovede naredbu o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19 više miliona zdravstvenih radnika u SAD, što je ključni deo državne strategije za kontrolu širenja korona virusa.

Okružni sudija Teri Dauti u Monrou, država Luizijana, privremeno je blokirao nacionalne centre za zdravstvenu zaštitu (CMS) da sprovedu mandat koji im je dodeljen, sve dok sud ne bude rešio postojeće pravne sporove, prenosi Rojters.

Odluka sudije Daudija važi širom SAD osim u 10 država u kojima je CMS već sprečen da primenjuje obaveznu vakcinaciju na osnovu ranije odluke saveznog sudije u Sent Luisu.

Sudija iz Lujizijane je utvrdio da CMS nema ovlašćenja da izda nalog za vakcinu koji bi zahtevao vakcinaciju više od dva miliona nevakcinisanih zdravstvenih radnika.

- Nema sumnje da je obavezna vakcinacija 10,3 miliona zdravstvenih radnika nešto što bi trebalo da bude u ingerenciji Kongresa, a ne vladine agencije - ocenio je sudija Dauti.

Odvojeno od ovog slučaja okružni sudija Gregori Van Tatenhov iz Frankforta, država Kentaki, blokirao je administraciju da sprovodi uredbu da novi vladini ugovori moraju da sadrže klauzulu kojom se zahteva da se zaposleni vakcinišu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.