RUSIJA ODLUČNA! Nema kažnjavanja onih koji NEĆE da se vakcinišu
Vakcina, Foto: Aleksandra Čolić

odluka je pala

RUSIJA ODLUČNA! Nema kažnjavanja onih koji NEĆE da se vakcinišu

Prema nacrtu, obavezna vakcinacija protiv korona virusa biće na snazi za sve stanovnike Austrije od početka februara 2022. godine

Objavljeno:

Zvanični Kremlj je odbacio mogućnost uvođenja kazni za odbijanje vakcinacije protiv korona virusa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ne, ne dopuštamo da takve mere budu uvedene u Rusiji - izjavio je zvaničnik Kremlja u odgovoru na pitanje da li bi Rusija mogla uvesti mere slične onima planiranim u Austriji, a koja bi, kako je najavljeno, mogla početi da kažnjava ljude zbog odbijanja da se vakcinišu protiv korona virusa, prenosi ruska agencija TASS.

Bečki list "Di Prese" je juče pisao o zakonu koji je u toku, a koji se tiče uvođenja obavezne vakcinacije protiv kovida-19 u Austriji. U skladu sa tim člankom, najnoviji zakon predviđa kaznu do 7.200 evra za odbijanje vakcinacije.

Prema nacrtu, obavezna vakcinacija protiv korona virusa biće na snazi za sve stanovnike Austrije od početka februara 2022. godine.

Kazna će iznositi 3.600 evra ili četiri meseca zatvora ako se ne plati kazna.

Veća kazna od 7.200 evra biće nametnuta onima koji ignorišu dva zvanična zahteva da se vakcinišu.

Osobe sa zdravstvenim rizicima izazvanim inokulacijom, trudnice i deca mlađa od 12 godina su izuzeta od ovog zahteva.

Nacrt zakona treba da bude predstavljen za nedelju dana, a biće potrebno "zeleno svetlo" oba doma austrijskog parlamenta.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.