HAOS U LIBANU: Demonstranti blokirali PUTEVE, palili GUME, besni zbog sloma u zemlji
Liban, Foto: Printscreen/Youtube

horor

HAOS U LIBANU: Demonstranti blokirali PUTEVE, palili GUME, besni zbog sloma u zemlji

Demonstranti su blokirali puteve i ulaze u glavni grad Bejrut kontejnerima za otpad i barikadama kako bi sprečili građane da idu na posao

Objavljeno:

Demonstranti, od kojih su neki zapalili gume, blokirali su u ponedeljak puteve u pojedinim delovima Libana u znak protesta zbog ekonomskog sloma u zemlji, nekoliko dana nakon što je libanska funta potonula na nove minimume, prenosi Rojters.

Demonstranti su blokirali puteve i ulaze u glavni grad Bejrut kontejnerima za otpad i barikadama kako bi sprečili građane da idu na posao, javlja reporter agencije Anadolu.

Zapaljenim gumama su blokirani putevi u centralnom Bejrutu, u luci Tripoli na severu Libana i gradu Sidonu na jugu zemlje.

Nekoliko škola je obustavilo nastavu kako bi osigurale bezbednost učenika.

Nova libanska vlada na čelu sa Nadžibom Mikatijem formirana je u septembru, čime je okončan više od godinu dana vakum vlasti.

Bivši premijer Hasan Dijab podneo je ostavku posle katastrofalne eksplozije u luci u Bejrutu prošle godine.

Od kraja 2019. godine, Liban se bori sa ozbiljnim izazovima, uključujući devalvaciju valute u odnosu na dolar, zajedno sa nestašicom goriva i lekova, piše Kurir.

Libanska funta je prošle nedelje potonula prema dolaru na preko 25.000 funti, sa nivoa od 1.500 funti za dolar na kojem je bila 2019. godine.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.