DOČEKALI SU: Rusija poslala Libanu satelitske snimke Bejrutske luke
Liban, Foto: Printscreen/Youtube

ISTRAGA U TOKU

DOČEKALI SU: Rusija poslala Libanu satelitske snimke Bejrutske luke

U eksploziji 4. avgusta 2020. godine, jednoj od najvećih nenuklearnih eksplozija na svetu, poginulo je više od 215 ljudi, hiljade osoba je povređeno i uništeni su delovi libanske prestonice, a istraga i dalje traje

Objavljeno:

Rusija je poslala Libanu satelitske snimke koje ima za bejrutsku luku pre i nakon što ju je prošle godine potresla ogromna eksplozija, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora sa libanskim kolegom u Moskvi.

Ruska svemirska agencija Roskosmos saopštila je prošle nedelje da je pristala da dostavi slike nakon zahteva libanskog predsednika Mišela Auna, prenosi Rojters.

Eksplozija je bila najgora mirnodopska katastrofa u zemlji.

- Na zahtev libanske vlade, danas smo predali materijale koje je pripremio Roskosmos i nadamo se da će oni pomoći u istrazi uzroka ovog incidenta. Ovo pitanje sada dobija prilično ozbiljnu pažnju u Libanu i nadamo se da može da se zatvori - rekao je Lavrov novinarima.

U eksploziji 4. avgusta 2020. godine, jednoj od najvećih nenuklearnih eksplozija na svetu, poginulo je više od 215 ljudi, hiljade osoba je povređeno i uništeni su delovi libanske prestonice, a istraga i dalje traje.

Lavrov je dodao da su on i njegov libanski kolega Abdalah Bu Habib takođe razgovarali o mogućem učešću ruskih kompanija u obnovi infrastrukture uništene u eksploziji.

Međutim, šef ruske diplomatije nije naveo o kojim kompanijama bi moglo da se radi.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.