NOVO LUDILO ANTIVAKSERA: Nakon što su tvrdili da ih "prskaju VAKCINOM iz helikoptera", novu opasnost pronašli ovde!
Austrija, Foto: Profimedia

austrija

NOVO LUDILO ANTIVAKSERA: Nakon što su tvrdili da ih "prskaju VAKCINOM iz helikoptera", novu opasnost pronašli ovde!

Prethodno su na protestima uoči uvođenja novih mera lokdauna mnogi demonstranti snimljeni sa kesama na glavama, jer su hteli da se "zaštite" od vakcine koja je navodno prskana iz policijskog helikoptera

Objavljeno:

Antivakseri u Austriji neprestano šire nove priče o namerama vlasti da vakcinišu čitavo stanovništvo, plašeći time građane.

Tako aktuelno kruži priča da vlasti pokrajine Gornja Austrija, koja je trenutno žarište infekcije, stavljaju vakcinu protiv korone u pijaću vodu.

Pokrajinski sekretar nadležan za vodoprivredu Štefan Kajneder ukazao je, s tim u vezi, da se tokom pandemije neprestano šire lažne vesti, kako vlasti nameravaju da nasilno vakcinišu građane.

"Tvrdnje koje se sada šire preko mesendžera o vodi u Gornjoj Austriji su lažne vesti", naglasio je on.

Istakao je da je pijaća voda u Gornjoj Austriji najvišeg kvaliteta i da se neprestano proverava.

"Voda je kod nas namirnica koja se najviše kontroliše", podvlači pokrajinski sekretar, dodajući da ne bi ni mogli da se sprovede vakcinisanje na taj način.

Kajneder naglašava da takve priče imaju samo cilj da stvaraju dalji razdor u društvu.

Prethodno su na protestima uoči uvođenja novih mera lokdauna mnogi demonstranti snimljeni sa kesama na glavama, jer su hteli da se "zaštite" od vakcine koja je navodno prskana iz policijskog helikoptera.

Uoči protesta su antivakseri na društvenim mrežama delili poruke "upozorenja" na medicinske radnike koji se navodno kriju ispod šahtova kako bi u tajnosti i na silu vakcinisali demonstrante.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.