U RUDNIKU U RUSIJI OSTALO ZAROBLJENO 48 RUDARA: Stradala najmanje 1 osoba, operacija spasavanja u TOKU!
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

SIBIR

U RUDNIKU U RUSIJI OSTALO ZAROBLJENO 48 RUDARA: Stradala najmanje 1 osoba, operacija spasavanja u TOKU!

11 specijalizovanih timova za spasavanje poslato je na mesto nesreće i više drugih je na putu, a poleteo je i helikopter sa medicinskim osobljem

Objavljeno:

Četrdesetosam rudara ostalo je zarobljeno u rudniku uglja u oblasti Kemerovo u Sibiru posle nesreće u kojoj je najmanje jedna osoba izgubila život, objavile su danas ruske vlasti.

Operacija spasavanja u rudniku u Kemerovskoj oblasti je u toku, navelo je ministarstvo za vanredne situacije, preko Telegrama.

Kako se navodi ukupno je 237 ljudi izvučeno iz rudnika a 45 je povređeno, dok je 48 rudara i dalje u rudniku. Saopšteno je i da se za sada ne zna gde se tačno nalaze zarobljeni rudari, kao ni uzrok nesreće.

Pres služba guvernera oblasti Kemerovo navela je preko Telegrama da su 43 osobe prebačene u bolnicu, među njima su dve osobe u teškom stanju, kao i da je jedna preminula.

Ministarstvu za vanredne situacije prijavljeno je u 9.07 po lokalnom vremenu da se vidi dim kako izlazi iz rudnika Listvjanžaja, saopštila je služba guvernera Sergeja Civileva.

Prema tom izvoru, 11 specijalizovanih timova za spasavanje poslato je na mesto nesreće i više drugih je na putu, a poleteo je i helikopter sa medicinskim osobljem.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.