UMRLA ČUVENA LOLA!
Fransiska Suzano, Foto: Profimedia

tužne vesti

UMRLA ČUVENA LOLA!

Lola se, prema Ginosovoj knjizi rekorga, nalazila na dugoj listi kandidata za najstarije osobe na svetu, nakon što 1997. godine Francuskinja Dženi Klement preminula u 122 godini

Objavljeno:

Fransiska Suzano, poznata pod nadimkom Lola, za koju se veruje da je bila najstarija osoba na svetu i poslednja živa osoba rođena u 19. veku preminula je u ponedeljak u 18.45 sati u svom domu u Kabankalanu na Filipinima.

Lola se, prema Ginosovoj knjizi rekorga, nalazila na dugoj listi kandidata za najstarije osobe na svetu, nakon što 1997. godine Francuskinja Dženi Klement preminula u 122 godini, piše Dejli mejl.

Uzroci smrti Suzano još uvek nije potvrđen ali je poznato da nije imala simptome kovida 19.

Ova žena, koje je doživela 124. godinu, rođena je 11. septembra 1897, kada je zemlja u kojoj je živela još uvek bila pod Španijom, a Velikom Britanijom vladala kraljica Viktorija.

Političar Rodolfo Ordens podneo je peticiju posle njenog poslednjeg rođenadana pozivajući Predstavnički dom da joj dodeli 15.000 funti kao priznanje za “monumentalno dostignuće”.

U današnjem saopštenju grada Kabankalana navedeno je: “Sa tugom u srcu objavljujemo da je naša voljena Lola Fransisko Suzano preminula u pondeljak, 22. novembra u ranim večernjim časovima”.

Lola se smatra najstarijom osobom na Filipinima a Ginosova knjiga rekorda trenutno proverava i da li je ona zaista bila najstarija osoba na svetu.

(Espreso / Nova s)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.