POVREĐEN I NOVINAR: Šved izneo nimalo lepe tvrdnje
Ilustracija, Foto: Profimedia

potvrđeno

POVREĐEN I NOVINAR: Šved izneo nimalo lepe tvrdnje

- Želeo bih da istaknem da među povređenima od posledica nezakonitih i neopravdanih akata agresije, torture i okrutnosti poljskih bezbednosnih službenika, ima maloletnika, žena, uključujući i trudnice - naglasio je Šved

Objavljeno: 22:36h

Prvi rezultati sudsko-medicinske analize ukazuju na to da su poljske bezbednosne snage koristile pesticide protiv migranata na granici, izvestio je danas beloruski državni tužilac Andrej Šved.

- Preliminarni rezultati forenzičkog medicinskog pregleda, dobijeni dan ranije ukazuju na to da su poljske snage koristile jake, otrovne hemikalije sa toksičnim i iritantnim dejstvom, uključujući deltametrin, insekticid i druge - saopštila je pres služba Tužilaštva pozivajući se na državnog tužioca, prenosi TASS.

Prema Švedovim rečima, skoro 30 osoba je povređeno zbog delovanja tih supstanci.

- Želeo bih da istaknem da među povređenima od posledica nezakonitih i neopravdanih akata agresije, torture i okrutnosti poljskih bezbednosnih službenika, ima maloletnika, žena, uključujući i trudnice - naglasio je Šved.

On je rekao da su povrede zadobili i predstavnici medija iz Belorusije, Rusije i Katara, kao i beloruski pogranični službenici.

Da podsetimo, zapadne zemlje koriste migrantsku krizu da bi izvršile pritisak na Minsk i kao novi razlog za tenzije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na proširenoj sednici odbora ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.