"ZEMLJI PRETI ZAISTA UŽASAN BOŽIĆ": Nemačka ide ka vanrednoj situaciji?
Ilustracija, Foto: EPA/Filip Singer

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

"ZEMLJI PRETI ZAISTA UŽASAN BOŽIĆ": Nemačka ide ka vanrednoj situaciji?

Nemački poslanici će danas raspravljati o merama koje će zameniti postojeće epidemijske propise širom zemlje, a koji ističu krajem ovog meseca

Objavljeno:

Direktor nemačke agencije za kontrolu bolesti Lotar Viler, upozorio je danas da zemlji preti "zaista užasan Božić", ukoliko se ne preduzmu koraci za suzbijanje naglog porasta zaraze korona virusom.

Nemački poslanici će danas raspravljati o merama koje će zameniti postojeće epidemijske propise širom zemlje, a koji ističu krajem ovog meseca.

Nemačka agencija za kontrolu bolesti „Institut Robert Koh“ je saopštila danas da je u jednom danu prijavljeno 65.371 novopotvrđenih slučajeva, čime je nastavljen uzlazni trend na koji su stručnjaci upozoravali nedeljama.

„Trenutno idemo ka ozbiljnoj vanrednoj situaciji. Imaćemo zaista užasan Božić ako sada ne preduzmemo kontramere“, izjavio je Lotar Viler, direktor agencije.

Viler je rekao da Nemačka treba da poveća svoju stopu vakcinacije na znatno iznad 75 odsto, sa sadašnjih 67,7 odsto.

Neki regioni u Nemačkoj imaju stopu vakcinacije koja dostiže tek 57,6 odsto.

Viler je pozvao na zatvaranje klubova i barova, obustavu velikih događaja i da se pristup mnogim delovima javnog života ograniči na one sa vakcinom ili sertifikatima o oporavku od kovida.

Viler je upozorio da se bolnice širom Nemačke bore da pronađu krevete za pacijente sa kovidom-19 i one sa drugim bolestima.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.