"NAJTRAGIČNIJI SLUČAJ U ISTORIJI": Devojčica (16) tvrdi da su je silovale stotine muškaraca, živi kao beskućnica!
Ilustracija, Foto: Profimedia

INDIJA

"NAJTRAGIČNIJI SLUČAJ U ISTORIJI": Devojčica (16) tvrdi da su je silovale stotine muškaraca, živi kao beskućnica!

Devojčica je prosila za novac na autobuskoj stanici, kada su je trojica muškaraca navodno primorala na seksualni rad

Objavljeno:

Najmanje sedmorica muškaraca uhapšena su u zapadnoj Indiji nakon što je 16-godišnja devojčica rekla da je silovana stotinama puta od strane stotine muškaraca u poslednjem užasnom slučaju koji dolazi iz ove države.

U izjavi indijskom komitetu za zaštitu dece (CVC) 11. novembra, devojčica, koja je beskućnica, rekla je da ju je silovalo do 400 ljudi u distriktu Bid u državi Maharaštra, prema rečima predsedavajućeg CVC Abaja Vanave. U svojoj žalbi devojčica je spomenula i dvojicu policajaca.

Devojčica je prosila za novac na autobuskoj stanici, kada su je trojica muškaraca navodno primorala na seksualni rad, rekao je Vanave.

Iako bi broj navodnih silovatelja bilo teško potvrditi, devojka bi mogla da identifikuje najmanje 25 navodnih počinilaca, dodao je on.

- Devojčica je pokušala da podnese prijavu protiv muškarca kog je optužila da ju je pretukao, ali zvaničnici to nisu registrovali - rekao je Vanave, prenosi CNN.

U saopštenju od ponedeljka policija Bida rekla je da je registrovala slučajeve protiv osmorice muškaraca, uključujući jednog maloletnika, koji se odnose na silovanje i Zakon o zaštiti dece od seksualnih delikata, koji predviđa teže kazne dužeg zatvora.

Devojčica je policiji rekla da je sa 13 godina udata za muškarca (33), koji ju je seksualno zlostavljao, prema saopštenju policije.

Takođe je rekla da ju je seksualno zlostavljao i otac, zbog čega je napustila obe kuće i spavala na autobuskoj stanici.

Aktivistkinja za zaštitu ženskih prava Jogita Bajana rekla je da je ovo "najtragičniji slučaj silovanja u istoriji".

- Devojčica je bila mučena svaki dan. Želimo stroge akcije protiv svih krivaca - rekla je ona, dodajući da policija nije uspela da je zaštiti.

Prema indijskom Nacionalnom birou za evidenciju zločina, više od 28.000 slučajeva navodnih silovanja žena prijavljeno je 2020. godine - po jedan otprilike na svakih 18 minuta. Stručnjaci veruju da je stvarni broj mnogo veći jer mnogi ostaju neprijavljeni iz straha.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.