ENTONI FAUČI O KORONI: Moguće da će se u Americi na to gledati kao na endemsku bolest
Entoni Fauči, Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

pandemija

ENTONI FAUČI O KORONI: Moguće da će se u Americi na to gledati kao na endemsku bolest

Prema njihovim očekivanjima, prve države koje će uspešno prebroditi pandemiju biće one koje su sprovele kombinaciju visoke stope vakcinacije i razvijanja prirodnog imuniteta među stanovništvom zaraženim korona virusom, poput SAD, Velike Britanije, Portugala i Indije

Objavljeno: 22:47h

Glavni američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči poručio je danas da je moguće zamisliti da bi širenje kovid-19 moglo da opadne do te mere, da ga SAD sledeće godine doživljavaju kao endemsku bolest, a ne kao pandemiju.

-Po meni ako želite da neka bolest postane endemska morate da spustite nivo infekcije tako nisko da to nema uticaja na društvo, na vaš život, na vašu ekonomiju, rekao je Fauči u intervjuu za Rojters.

Prva predviđanja pokazuju da bi se to moglo dogoditi 2022. godine, zaključak je razgovora sa više desetina priznatih stručnjaka koje je obavila agencija Rojters.

Prema njihovim očekivanjima, prve države koje će uspešno prebroditi pandemiju biće one koje su sprovele kombinaciju visoke stope vakcinacije i razvijanja prirodnog imuniteta među stanovništvom zaraženim korona virusom, poput SAD, Velike Britanije, Portugala i Indije.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.