ŽENE ISIS-A HTELE DA ZAPALE MLADU BRITANKU! Smetao im njen način oblačenja i to što se šminka
ISIS, Foto: Facebook/Wahida Mohamed

užas

ŽENE ISIS-A HTELE DA ZAPALE MLADU BRITANKU! Smetao im njen način oblačenja i to što se šminka

Njen suprug se međutim se osmehuje kada priča o Šamimi, a najdraže uspomene su mu zajedničko pravljenje kolača, prenosi Daily Mail

Objavljeno:

Britanka Šamima Begum (22) koja se sa samo 15 godina priključila Islamskoj državi, zabrinuta je za svoj život nakon što su druge žene pokušale da zapale njen šator u kampu na severu Sirije.

Šamima je već mesecima na meti žena u kampu, jer se odrekla ISIS-a, a u svojim porukama je uz pomoć advokata molila za pomoć kako bi mogla da napusti kamp.

Druge žene udate za borce Islamske države žele da ubiju Šamimu, a posebno im smeta njen način odevanja i šminkanja.

Jago Redik (29), Šamimin suprug rekao je u intervjuu da su njih dvoje živeli srećan život pod okriljem ove terorističke grupe. On je takođe rekao da teroristički napad koje je ova grupa vršila na Zapadu nisu u skladu sa islamom, budući da je nastradalo mnogo nedužnih ljudi, što je po njihovim verovanjima strogo zabranjeno.

Njen suprug se međutim se osmehuje kada priča o Šamimi, a najdraže uspomene su mu zajedničko pravljenje kolača, prenosi Daily Mail.

Holandski ekstremista oženio se sa mladom Britankom kada je ona došla u izbeglički kamp u Siriji i zajedno su imali troje dece, ali su na žalost preminuli.

Šamima se trenutno nalazi u Krudiš- run izbegličkom kampu i čini sve kako bi povratila britansko državljanstvo i vratila se nazad u zemlju.

Jago se za to vreme nalazi u pritvorskom centru u istoj regiji. On je u Holandiji u odsustvu osuđen za terorizam i ako se ikada vrati u Evropu čeka ga šestogodišnja zatvorska kazna.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.