NENAD ČANAK RADOSTAN ŠTO ĆE IGRATI U BEOGRADU: Ne priznajem nikome da je veći NAVIJAČ Partizana od mene!
Foto: Profimedia

lepe reči

NENAD ČANAK RADOSTAN ŠTO ĆE IGRATI U BEOGRADU: Ne priznajem nikome da je veći NAVIJAČ Partizana od mene!

Potpuno nešto novo uz Evropi. Hajde mi da stignemo do toga (osmine finala), pa ćemo onda da razgovaramo o šansama

Objavljeno:

Sutrašnji duel Partizana i Lijetkabelisa (20.30 časova) u 5. kolu Evropkupa biće poseban za trenera gostiju Nenada Čanka. Biće to njegov premijerni radni povratak u Beograd posle više od tri godine, prvi susret sa nekim srpskim klubom.

S Partizanom čiji je dres nosio u dva navrata, kao 15-godišnji klinac, potom i kao senior (1999-2003), ali i koji je s trenerske klupe predvodio do prvog trofeja posle četiri sušne godine u Humskoj - Kupa Radivoja Koraća (2018). I to baš na istom mestu, u Beogradskoj areni, gde je poslednji put vodio crno-bele, od kojih se, oni kojima je Partizan u srcu još sećaju, emotivno oprostio 26. oktobra 2018. godine.

- Eto takva je sudbina da baš sa Partizanom bude moj prvi meč protiv nekog srpskog kkluba. I u toj areni - kaže za Mozzart Sport Čanak koji je izuzetno bolno podneo taj baksuzni početak sezone 2018-2019.

Ali, kako kaže te uspomene ne mogu ni malo da zamagle njegovu sliku o crno-belima.

- Bez obzira na to, Partizan je moj klub. Ne priznajem nikome da je veći navijač Partizana od mene. Još pamtim kako me je raširenih ruku dočekao kao dečaka od 15 godina iz Zagreba... - dodaje Čanak, bez ijednog slova, niti tona teatralnosti. Jer ko ga poznaje, mogao je da se uveri da se srpski stručnjak, jedan od 13 koji su u Humsku uneli bar jedan trofej, uvek sklanjao van tih okvira.

Kako posao nalaže, emocije će ipak morati da stavi po strani kada je u pitanju sama utakmica.

- Da li vam treba posebno predstavljati? Bez kiksa su i u Evrokupu i u ABA ligi, sa najvećim mogućim adutom na trenerskoj klupi - Željkom. Treba biti realan, znati da su jači trenerski i igrački. Igraju dobro od početka sezone, ali potrudićemo se da odigramo što je najbolje moguće, a nije sporno da i moji igrači imaju veliki motiv da se pokažu u najlepšem svetlu -

Među Čankovim igračima su dvojica Srba, takođe i nekadađšnja dva člana Partizana. Đorđe Gagić i Nikola Radičević su se već nametnuli kao lideri tima, jedinog u tri najkvalitetnija kontinentalna takmičenja (Evroliga, Evrokup, FIBA Liga šampiona) koji nema nijednom američkog internacionalca. Ni druge litvanske ekipe ne trče da pošto-poto angažuju igrače sa one strane Atlantika...

Nenad Čanak
foto: kkpartizan.rs/Dragana Stjepanović

- Pogleajte recimo primer Žalgirisa od pre nekoliko godina kada je stizao dva puta do plej-ofa i jednom do fajnal fora Evrolige. Bez obzira na nacionalnost Šaras (Jasikevičijus) gledao da što kvalitetnije uklopi strance poput Micića, Vokapa, Voltersa... sa domaćim igračima, što je na kraju dalo i odličan rezultat. Na vrhu svega je timska igra, a ne individualno iskakanje -

A u timsku igru Lijetkabelisa odlično se uklopio srpski tandem, Gagić još od 2020. godine, a radičćević od ovog leta.

- Za sada sve dobro funkcionišu i oni, i tim. Igraju dobro, ponašaju se dobro. Zadovoljni su i predsednik i generalni menadžer... -

Jedino Čanak nije potpuno zadovoljan. Naravno, ne zbog Gagića i Radičevića, već zbog dva kiksa Lijetkabelisa u domaćem šampionatu.

- Uvek možete bolje. Ali, duga je sezona. Biće prilike da to ispravimo i verujem da hoćemo -

A ekipa je pokazal i da može, jer u Beograd dolazi posle važne pobede na gostovanju Džukiji. Ne krije Čanak ambicije ni u Evrokupu.

- Da se plasiramo u plej-of -

A onda niko ne zna šta je sve moguće, jer je novi sistem izuzetno zanimljiv. Od osmine finala do pehara pobednike rundi odlučiovaće samo jedna utakmica.

- Potpuno nešto novo uz Evropi. Hajde mi da stignemo do toga (osmine finala), pa ćemo onda da razgovaramo o šansama - kroz smešak završava Čanak.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.