MAJKA IZGUBILA PETORO DECE U POŽARU: Decu čuvao DEDA, preti joj ZATVOR, ali to nije SVE
Policija, Foto: Printscreen/Youtube

TRAGEDIJA

MAJKA IZGUBILA PETORO DECE U POŽARU: Decu čuvao DEDA, preti joj ZATVOR, ali to nije SVE

Sabrina je rekla da je, kada se vratila kući, zatekla porodični stan u plamenu. Tog kobnog dana, kada je izgubila petoro svoje dece, bio joj je i rođendan

Objavljeno: 17:06h

Sabrina Daningan (34) suočava se sa višegodišnjom kaznom zatvora zbog smrti njeno petoro dece, koja su stradala u ili od posledica požara, koji je zahvatio njihov stan u trenutku kada je o deci računi vodio Sabrinin otac, a ona nakratko izašla.

Sabrina je rekla da je, kada se vratila kući, zatekla porodični stan u plamenu. Tog kobnog dana, kada je izgubila petoro svoje dece, bio joj je i rođendan.

Njena deca bila su zvezde njenog Instagram naloga. U poslednjoj objavi, na fotografiji su nasmejane bliznakinje Heven i Neveja. One su pozirale pored torte duginih boja, za svoj osmi rođendan, prenosi Independent.

Profil je prepun fotografija bliznakinja i njihove braće Deontea Dejvisa, Džabarija Džonsona i Loja-el Daningana, kao i fotografija Sabrine koja je bila ponosna na svaku svoju trudnoću.

Tačno sedam meseci nakon fotografije bliznakinja, protiv Sabrine je podignuto pet krivičnih prijava zbog smrti njene dece. Policija sumnja da su deca ostala sama kada je vatra u stanu počela da bukti.

Međutim, Sabrinini prijatelji i porodica burno se protive ovim optužbama postavljajući pitanje "zar nije već izgubila dovoljno?".

Tragedija se dogodila 6. avgusta u ranim jutarnjim časovima, kada je ona, kako kaže, izašla na kratko, da pokupi dečka sa posla.

Za to vreme su njen otac Greg i njegova žena, koja je slepa, bili u stanu.

Kada se vratila kući, zatekla je stan u plamenu i odmah požurila da spasi decu, zadobivši opekotine pokušavajući.

Deci nije mogao da pomogne ni deda, koji je sa ženom iskočio kroz prozor na drugom spratu, kako bi se spasili.

"Ova deca su bila anđeli"

Četvoro dece proglašeno je mrtvima na licu mesta, dok je peto preminulo u bolnici. Sahrana je održana 21. avgusta i bila je srceparajuća. Komšije i poznanici platili su službu i svi su stajali oko šarenih, specijalnih sanduka.

Na svakom od njih nalazila se fotografija nasmejanog deteta.

Majka je bila neutešna, a pored gubitka koji ju je uništio, policija je pokrenula istragu protiv nje i preti joj zatvorska kazna.

Ona je 3. novembra optužena za pet krivičnih dela ugrožavanja života deteta u okrugu Sent Kler, SAD, a porota će odlučiti da li će nastaviti suđenje.

Gospođa Dunigan je uhapšena 7. novembra i puštena nakon što je platila kauciju, rekle su vlasti Sent Klera.

- Nije mi jasno zašto ovo rade. Već smo izgubili sve - rekao je Sabrinin otac.

Bez obzira na to da li ona treba da bude optužena, njen slučaj je zapalio internet, a od srede su pokrenuta čak dva "GoFundMe" naloga za njenu porodicu i sakupljeno je skoro 100 hiljada dolara (oko 87 hiljada evra).

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.